SESAR3
  07 Haziran 2022  - 07 Haziran 2022

07 Haziran 2022 Salı  09:30-11:30 TSİ

Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortak Girişimi (SESAR 3 JU) İlk Çağrıları Hakkında TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Dairesi, Avrupa Birliği Çerçeve Programları ofisi, Mobilite alanı ulusal irtibat noktaları tarafından 07 Haziran 2022 Salı  09:30-11:30 saatleri arasında (Türkiye saati ile) düzenlenecek online Bilgi Günü'ne kayıt olmak için lütfen tıklayınız.: https://forms.gle/mNY6Uk3GXXmeeH5N8

 

Kayıtlı katılımcılara etkinlikten önce bir Zoom katılım bağlantısı gönderilecektir.

 

ETKİNLİK AJANDASI

9:30-9:45

Açılış Konuşması

Serhat MELİK- TÜBİTAK UİDB ABÇPM Ufuk Avrupa Programı Program Koordinatörü- Mobilite Alanı Ulusal İrtibat Noktası

9:45-10:00

Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı Genel Yapısı ve Başvuru Koşulları ile İlgili Genel Bilgilendirme Sunumu

A. İpek ÜÇÜNCÜ- TÜBİTAK UİDB ABÇPM Mobilite Alanı Ulusal İrtibat Noktası

10:00-10:40

SESAR3 Ortaklığı ve İlk Çağrısı Hakkında Bilgilendirme Sunumu

A. İpek ÜÇÜNCÜ- TÜBİTAK UİDB ABÇPM Mobilite Alanı Ulusal İrtibat Noktası

10:40-10:45

Soru Cevap

TÜBİTAK Mobilite Alanı Ulusal İrtibat Noktaları

10:45-11:00

Tecrübe Paylaşımı 1

Doç.Dr. Emre Koyuncu- İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü

11:00-11:15

Tecrübe Paylaşımı 2

Olcay Öztanır- TÜBİTAK Bilişim Teknolojileri Enstitüsü Müdür Yardımcısı

11:15-11:30

Firma Tanıtım Sunumları*

Talebe göre belirlenecektir

 

*Firmalarını ve çağrılarla ilgili çalışabilecekleri alanları 3’er dakikalık zaman aralıklarında tanıtmak isteyen kuruluşlarımızdan sunum taslağını almak için lütfen etkinlik öncesinde ipek.ucuncu@tubitak.gov.tr adresine mail atmaları rica olunur.

 

Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı Ortak Girişimi (SESAR 3 JU) ve İlk Çağrısı Hakkında Genel Bilgiler

Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı Ortak Girişimi (SESAR 3 JU), Dijital Avrupa Gökyüzü araştırma ve yenilik programı çerçevesinde yenilikçi çözümlerin hızlı bir şekilde izlenmesine yönelik keşfedici araştırmalara, endüstriyel projelere ve faaliyetlere yönelik iki çağrı yayımlamıştır. Kuruluşundan bu yana SESAR 3 JU tarafından yayımlanan ilk çağrılar olma niteliği taşıyan bahsi geçen çağrılar, Avrupa hava trafik yönetimini daha akıllı ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan çok çeşitli konuları kapsamaktadır.

İlgili projeler için AB'nin Ufuk Avrupa (Horizon Europe) araştırma ve yenilik programı bütçesinden için toplam 194,75 milyon Avro ayrılmıştır.

Seçilen çağrı konuları, SESAR 3 JU'nun Çok Yıllı Çalışma Programında (Multi-Annual Work Programme) ve daha yakın zamanda yayınlanan ve içeriğinden çağrı detaylarına ulaşılabilecek olan  2022-2023 İki Yılık Çalışma Programı (Bi-Annual Work Programme)’nda özetlenen araştırma ve yenilik önceliklerinin bir parçasıdır ve Avrupa ATM (Hava Trafik Yönetimi- Air Traffic Management) Master Planının zamanlama çerçevesine göre Dijital Avrupa Gökyüzünü sağlamak için ihtiyaç duyulan çok çeşitli alanları kapsarlar.

 

Keşfedici Araştırma Çağrısı (HORIZON-SESAR-2022-DES-ER-01), Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürmek için yeni ve yenilikçi fikirleri teşvik etmenin yanı sıra koordineli bilgi alışverişini ve geleceğin ATM'sinde kalifiye işgücünü teşvik etmeyi amaçlamaktadır. “Temel bilim ve erişim”, “uygulama odaklı araştırma” ve “bilgi aktarım ağı” olmak üzere üç çalışma alanından oluşmaktadır.

Açık çağrıların içerikleri, başvuru koşulları ve daha fazla bilgi için çağrıların Funding and Tenders Portal başvuru sayfalarına ulaşabileceğiniz bağlantıya ulaşmak için lütfen tıklayınız:

 Exploratory research call (HORIZON-SESAR-2022-DES-ER-01)

 

Endüstriyel Araştırma Çağrısı (HORIZON-SESAR-2022-DES-IR-01), diğerlerinin yanı sıra ATM Master planlama faaliyetleri, performans yönetimi, emisyon azaltma, otomasyon, alan hava sahası yönetimi ve yapay zekayı ele alan altı çalışma alanından oluşur. Yenilikçi ve U-uzayına (dronların entegrasyonu, kentsel hava hareketliliği, çok modluluk ve havacılık yeşil mütabakatı) yönelik çözümlerin alınmasını hızlandırmak için yeni faaliyetleri amaçlar.

Açık çağrıların içerikleri, başvuru koşulları ve daha fazla bilgi için çağrıların Funding and Tenders Portal başvuru sayfalarına ulaşabileceğiniz bağlantıya ulaşmak için lütfen tıklayınız:

 Industrial research call (HORIZON-SESAR-2022-DES-IR-01)

Ortaklık ile ilgili genel sorularınız için bize ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.