SESAR3
  11 Nisan 2022

Çağrıların Kapanışı: 13 Ekim 2022

Bilgi Günü: 22 Nisan 2022

Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortaklığı Ortak Girişimi (SESAR 3 JU), Dijital Avrupa Gökyüzü araştırma ve yenilik programı çerçevesinde yenilikçi çözümlerin hızlı bir şekilde izlenmesine yönelik keşfedici araştırmalara, endüstriyel projelere ve faaliyetlere yönelik iki çağrı yayımlamıştır. Kuruluşundan bu yana SESAR 3 JU tarafından yayımlanan ilk çağrılar olma niteliği taşıyan bahsi geçen çağrılar, Avrupa hava trafik yönetimini daha akıllı ve daha sürdürülebilir hale getirmeyi amaçlayan çok çeşitli konuları kapsamaktadır.

İlgili projeler için AB'nin Ufuk Avrupa (Horizon Europe) araştırma ve yenilik programı bütçesinden için toplam 194,75 milyon Avro ayrılmıştır.

Seçilen çağrı konuları, SESAR 3 JU'nun Çok Yıllı Çalışma Programında (Multi-Annual Work Programme) ve daha yakın zamanda yayınlanan İki Yılık Çalışma Programı (Bi-Annual Work Programme)’nda özetlenen araştırma ve yenilik önceliklerinin bir parçasıdır ve Avrupa ATM (Hava Trafik Yönetimi- Air Traffic Management) Master Planının zamanlama çerçevesine göre Dijital Avrupa Gökyüzünü sağlamak için ihtiyaç duyulan çok çeşitli alanları kapsarlar.

 

Keşfedici Araştırma Çağrısı (HORIZON-SESAR-2022-DES-ER-01), Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürmek için yeni ve yenilikçi fikirleri teşvik etmenin yanı sıra koordineli bilgi alışverişini ve geleceğin ATM'sinde kalifiye işgücünü teşvik etmeyi amaçlamaktadır. “Temel bilim ve erişim”, “uygulama odaklı araştırma” ve “bilgi aktarım ağı” olmak üzere üç çalışma alanından oluşmaktadır.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız:Exploratory research call (HORIZON-SESAR-2022-DES-ER-01)

 

Endüstriyel Araştırma Çağrısı (HORIZON-SESAR-2022-DES-IR-01), diğerlerinin yanı sıra ATM Master planlama faaliyetleri, performans yönetimi, emisyon azaltma, otomasyon, alan hava sahası yönetimi ve yapay zekayı ele alan altı çalışma alanından oluşur. Yenilikçi ve U-uzayına (dronların entegrasyonu, kentsel hava hareketliliği, çok modluluk ve havacılık yeşil mütabakatı) yönelik çözümlerin alınmasını hızlandırmak için yeni faaliyetleri amaçlar.

Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız:Industrial research call (HORIZON-SESAR-2022-DES-IR-01)

 

Bilgi Günü

Çağrıları daha ayrıntılı olarak sunmak ve nasıl başvurulacağına dair ipuçları ve püf noktaları sağlamak için 22 Nisan'da bir çevrimiçi bilgilendirme günü gerçekleştirilecektir.

Etkinlik gündemi

Bilgi günü kayıt için lütfen tıklayınız

Kayıtlı katılımcılara etkinlikten önce bir WebEx bağlantısı gönderilecektir.

Bilgi Günü Kayıtlarını İzlemek için lütfen tıklayınız: https://www.sesarju.eu/node/4116

 

Proje tekliflerinin sunulması için son tarih 13 Ekim 2022'dir.

 

SESAR3 JU resmi Haber Bültenlerine ulaşmak için linkten kayıt olabilirsiniz

 

Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.