ufuk news
  18 Haziran 2018

SOLAR-ERA.NET Cofund 2 kapsamında, fotovoltaik ve konsantre güneş enerjisi teknolojileriyle ilgili alanlardaki Ar-Ge projelerinin destekleneceği bir çağrı başlatıldı. Proje çağrısına, en az 1 katılımcının endüstriden olması kaydı ile en az 2 farklı ülkeden 2 katılımcıyı içeren tüm konsorsiyumlar katılabilecek. Bir projenin seçilebilmesi için en az iki ülke tarafından desteklenmesi gerekiyor.

Çağrı kapsamında fotovoltaik (PV) ve yoğunlaştırıcı güneş enerjisi ile ilgili aşağıda belirtilen çağrı konularındaki Ar-Ge projeleri destekleniyor. Desteklenecek alanlar aşağıdaki gibidir:

A) Gelişmiş Endüstriyel PV Teknolojileri

B) Gelişmekte Olan PV Teknolojileri

C) Bina ve Altyapıya Entegre PV Teknolojileri

D) PV Santrallerinde Performans Artırıcı Teknolojiler

E) Düşük Maliyetli ve Yeni Nesil Yoğunlaştırıcı Güneş Enerji Teknolojileri

Avrupa Birliği Ufuk2020 Programı kapsamında, TÜBİTAK’ın da ortak olarak yer aldığı SOLAR-ERA.NET Cofund 2 projesinde, Avrupa ülkeleri arasında güneş enerjisinden elektrik elde edilmesi konularında araştırma ve geliştirme ortaklıklarının kurulması, bu alanda sanayi uygulamalarının arttırılması, tematik alanların belirlenmesi, fotovoltaik ve konsantre güneş enerjisi üzerine uluslararası Ar-Ge işbirlikleri için ayrılan yerel ve bölgesel desteklerin yönlendirilmesi ve ulusal destek mekanizmaları arasında uzun süreli işbirliklerin geliştirilmesi amaçlanmakta.

 

Notlar:

Başvuruların 2 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması beklenmekte.

Çağrıya katılım gösterecek araştırmacıların kuruluş tiplerine göre 1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı'na veya 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı'na başvurmaları gerekiyor.

Çağrı ilanının Türkçe metnine sayfasından ulaşabilirsiniz.

İlgili çağrı metnine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ulusal başvuru mevzuatı ile ilgili sorularınız için aşağıdaki irtibat noktaları ile iletişime geçebilirsiniz:

İRTİBAT NOKTALARI:

Muzaffer Kaan Karaöz (TEYDEB)

Malzeme, Metalurji ve Kimya Teknolojileri Grubu

Tel: 0312 2989466

kaan.karaoz@tubitak.gov.tr

Salih Hacıalioğlu (ARDEB)

Mühendislik Araştırma Destek Grubu

Tel: 0312 2981242

salih.hacialioglu@tubitak.gov.tr