EIT
  08 Şubat 2023

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü (European Institute of Innovation and Technology - EIT) altında yer alan beş Bilgi ve İnovasyon Topluluğu, Yeni Avrupa Bauhaus (New European Bauhaus - NEB) Booster 2.0'ı harekete geçiriyor

Yeni Avrupa Bauhaus dönüşümünü destekleme misyonuyla EIT Digital, EIT Climate-KIC, EIT Food, EIT Manufacturing ve EIT Urban Mobility, Avrupa ve çevresini daha sürdürülebilir, kapsayıcı hale getiren ve vatandaşların yaşam kalitesini iyileştiren çözümler geliştiren en yenilikçi girişimleri arıyor. New European Bauhaus (NEB) Booster 2.0, girişimcilerin ticari büyümelerini destekleyecek ve uluslararası piyasalarda aktif rol almalarını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Şehirler, endüstriler, iklim, gıda, refah ve genel yaşam kalitesi için sürdürülebilir değişimi yönlendiren start-up'ların veya scale-up’ların başvurması teşvik ediliyor. En iyi 20 şirket, toplam 1 milyon Avro (her biri 50.000 Avro) değerinde hızlandırma destek hizmetleri alacak. Avrupa'daki en önde gelen inovasyon topluluğunun geniş ağına erişimin yanı sıra iş koçluğu, mentorluk, uluslararasılaşma ve kaynak geliştirme desteğinden yararlanacaklar.

Başvuru sahipleri, çözümlerinin sosyal ve ekonomik etkisini ve Yeni Avrupa Bauhaus’un üç temel ilkesini nasıl bünyesinde barındırdığını göstermelidir:

•    iklim hedeflerinden döngüselliğe, sıfır kirliliğe ve biyolojik çeşitliliğe kadar sürdürülebilirlik,
•    işlevselliğin ötesinde estetik, deneyim kalitesi ve stil,
•    kapsayıcılık, çeşitliliğin arttırılması, erişilebilme ve alim gücü anlamında karşılanabilirliğinin güvence altına alınmasına kadar.

Yeni Avrupa Bauhaus Booster 2.0'a katılın ve yenilikçi çözümünüzün karbon nötr, dijital, döngüsel ve kapsayıcı bir Avrupa toplumunun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmasına izin verin!

Başvurular 13 Mart 2023 tarihine kadar açıktır.

Daha fazla bilgi için bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Çağrı dokümanına ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.