Raptor
  17 Mayıs 2022


Son başvuru tarihi: 30 Haziran 2022

EIT Urban Mobility (European Institute of Innovation and Technology - Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü Kentsel Hareketlilik) tarafından desteklenen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Farplas Otomotiv, Fark Labs, ve BGI ortaklığı ile hayata geçirilen toplamda 90 bin Euro ödüllü CITY RAPTOR İSTANBUL  için başvurular başladı.

Ulaşım için Hızlı Uygulamalar (RAPTOR), niş kentsel hareketlilik zorluklarına hızla çözümler yaratan ve test eden bir programdır. Katılımcılar en yenilikçi, uygulanabilir ve etkili çözümleri sunmak için yarışırlar. RAPTOR, Avrupa Birliği'nin bir kuruluşu olan Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) bir girişimi olan EIT Urban Mobility (Kentsel Ulaşım) tarafından finanse edilmektedir.

City RAPTOR İstanbul'un temel amacı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel hareketlilik alanında karşılaştığı 3 zorluğa karşı çözüm geliştiren yeni girişimleri finanse ederek yerel çözümleri teşvik etmektir. Projeye kabul edilen girişimler; eğitim ve mentörlük hizmetleri ile birlikte proje ortakları tarafından çözümlerin geliştirilmesi için sağlanacak olan veri ve kaynaklardan da faydalanacaklardır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ninkentsel hareketlilik alanında karşılaştığı 3 zorluk:

  • Taksi sürücülerinin lisanslarının denetlenmesi
  • Taksilerde kısa mesafe yolcu ayrımının önüne geçilmesi
  • Deniz Taksi ulaşım ağının optimize edilmesi ve toplu taşıma sistemleri ile entegrasyonunun arttırılması 

Yukarıda belirtilen alanlarda teknoloji tabanlı ve yenilikçi çözümü olan başvuruların kabul edileceği program sonucunda, başarılı olan 3 girişim ayrı ayrı 30 bin Euro ile ödüllendirilecektir. Ayrıca EIT Urban Mobility, İBB, Farplas Otomotiv, Fark Labs ve BGI tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda pilot uygulamaya hazır olan çözümler İstanbul’da denenecektir.

Son başvuru tarihi: 30 Haziran 2022

City RAPTOR İstanbul Zaman Planı

  • Başvuruların açılması: 3 Mayıs, 2022 
  • Son başvuru tarihi: 30 Haziran, 2022 
  • 1. Aşama değerlendirme sonuçlarının açıklanması: 8 Temmuz, 2022 
  • 2. Aşama panelin değerlendirmesi: 12 - 15 Temmuz, 2022 
  • Panel Sunumları 12 - 15 Temmuz, 2022 
  • Sonuçların açıklanması: July 20, 2022

Daha detaylı bilgi ve başvuru için:https://raptorproject.eu/city-raptor-2 

 

Daha fazla bilgi ve iletişim için; 

Zeynep Paksoy: Zeynep.paksoy@farklabs.com