11 Mart 2021

Kurumumuz ve Malta Bilim ve Teknoloji Konseyi (Malta Council for Science and Technology -MCST) arasında Türk ve Maltalı araştırmacıların katıldığı çevrimiçi Ortak Bilgi Günü 9 Mart 2021 tarihinde düzenlendi.

Bilgi gününde, TÜBİTAK ve MCST arasında 1 Mart 2021 tarihinde açılmış olan TÜBİTAK-MCST İkili İşbirliği Ortak Proje Başvuru Çağrısı ve Türkiye ve Malta’nın dahil olduğu Akdeniz bölgesinde çok ortaklı uluslararası projeleri destekleyen PRIMA Programı, Türk ve Maltalı araştırmacılara tanıtıldı.

Açılış sunumları, TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal, MCST Başkanı Dr. Jeffrey Pullicino Orlando ve Malta Araştırma ve Yenilik Bakanı Dr. Owen Bonnici tarafından yapılan bilgi gününde Malta’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Theresa Cutajar ve Valetta Büyükelçimiz Kerem Ahmet Kıratlı da davetli konuşmacıydı.

Açılış sunum ve konuşmalarının ardından, TÜBİTAK ve MCST uzmanları tarafından PRIMA programı ve TÜBİTAK-MCST İkili İşbirliği Ortak Proje Başvuru Çağrısı üzerine Türk ve Maltalı araştırmacılara yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlar sonrasında, araştırmacılardan soruları alınarak uzmanlar tarafından cevaplandı.

TÜBİTAK’ın girişimleri sonucunda, Malta’daki TÜBİTAK’ın muadili olan Malta Bilim ve Teknoloji Konseyi-MCST ile Türk ve Maltalı araştırmacıların ortak araştırma, ar-ge ve yenilik projelerinin desteklenebilmesi için TÜBİTAK ve MCST arasında Bilim, Teknoloji ve Yenilik İşbirliği Protokolü Mayıs 2020’de karşılıklı yazışma (COVID-19 salgını sebebiyle)  yoluyla imzalanmıştı.