06 Nisan 2018

TÜBİTAK ile Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) arasında imzalanmış olan “Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde, 2019-2021 yıllarında desteklenmek üzere ikili işbirliği çağrısı açıldı. 2523 kodlu programa başvurular 6 Nisan 2018’den itibaren alınmaya başlanmış olup, son başvuru tarihi 1 Haziran 2018.

 

Ortak araştırma projesi önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Güney Koreli araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacı(lar) ile proje ortağı olarak kendilerinin anlaşmaları gerekiyor. Çağrıya başvuru için herhangi bir konu sınırlaması bulunmamakta.

 

Çağrı kapsamında, Türkiye'deki proje ortaklarının TÜBİTAK'a, Güney Koreli proje ortaklarının ise NRF’e başvurmaları gerekiyor Tek taraflı başvurular kabul edilmemekte. TÜBİTAK ve NRF kendilerine iletilen proje önerilerini kendi bilimsel değerlendirme kriterlerine göre değerlendiriyor. Her iki kuruluş incelenen proje önerileri hakkındaki kararlarını birbirlerine bildiriyor ve sadece iki tarafça da uygun bulunan projeler destekleniyor. Çağrı sonucunda, toplam 5 projenin fonlanması planlanmakta.

 

Projeler kapsamında yapılacak bilim insanı değişimlerinde gönderen taraf tüm seyahat masraflarını karşılıyor. Yurt dışı seyahat desteğinin yanı sıra Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca TÜBİTAK 1001 Programı mali esasları çerçevesinde araştırma desteği de verilmekte. Her bir proje için yıl içinde bir yönden diğer yöne (Kore'den Türkiye'ye ya da Türkiye'den Kore'ye) yapılacak bilimsel ziyaretler için 2 ay süre sınırı bulunuyor.

 

TÜBİTAK- NRF İşbirliği Programı çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortaklar proje başvurularını elektronik olarak 2523 kodlu programa http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden 1 Haziran 2018 saat 17.00’a kadar* yapabilecek. Islak imzalı belgelerin ise 8 Haziran 2018 tarihine kadar TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı’nın aşağıdaki adresine posta yoluyla gönderilmesi gerekiyor. Eksik başvurular değerlendirilmeye alınmayacak.

 

Notlar:

İletişim için:

TÜBİTAK
Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü
Tel: (+90 312) 298 14 16
Faks: (+90 312) 427 74 83
E-posta: uidb@tubitak.gov.tr

 

National Research Foundation of Korea (NRF)

Ms. Ji-min Kim, Kıdemli Araştırmacı

Global Exchange Program Team

T +82 2 3460 5722

E-Mail: jmkim@nrf.re.kr

 

Elektronik Başvuru Adresi:

https://ernd.nrf.re.kr/index.do

http://www.nrf.re.kr/biz/info/notice/list?biz_no=279

 

*ÖNEMLİ UYARI: Sistemde yaşanabilecek yoğunluklar düşünülerek başvuruların son gün ve son saate bırakılmaması önerilmektedir. Başvuru tarih ve saatinden sonra sistem tekrar açılmayacaktır.