26 Şubat 2019

21 Şubat 2019 tarihinde TÜBİTAK Başkanlık binasında, Yenilikçi İlaçlar Girişimi (IMI-2) 17. Çağrısına yönelik bir bilgi günü gerçekleşti.

22 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan ve 25 Nisan 2019 tarihinde kapanacak olan 17. Çağrı çerçevesindeki etkinliğe IMI Ofisi ve Avrupa İlaç Endüstrisi ve Birlikleri Federasyonu (EFPIA) temsilcileri katılım sağladı.

Etkinliğin sabahki oturumunda katılımcılara, Yenilikçi İlaçlar Girişimi yapısı, çağrı konuları, yasal ve finansal hususlar ve başvuru koşulları hakkında bilgiler verildi. Ayrıca IMI İsveç temsilcisi kişisel ve ulusal deneyimlerini paylaştı.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde ise Türkiye’nin IMI’deki yeri ve başarılı proje örneklerinin yanısıra, Türkiye’de ilaç ve tıbbi cihaz klinik araştırmalarıyla ilgili düzenlemeler ile TÜBİTAK Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması hakkında bilgiler verildi.

Yaşam bilimlerinde dünyanın en büyük kamu-özel sektör ortaklığı olan IMI’nin amacı, özellikle yetersiz tıbbi veya sosyal ihtiyaçların olduğu alanlarda, yenilikçi ilaçların gelişimini ve bunların  hastaya erişimini hızlandırarak insan sağlığının iyileştirilmesi şeklinde ortaya koyulmakta.

Notlar:

Çağrı detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

IMI2 resmi websitesine ulaşmak için tıklayanız.

Sorularınız için ncphealth@tubitak.gov.tr adresi aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz.