ufuk news
  09 Ocak 2019

TÜBİTAK ile Türk Kızılayı işbirliği neticesinde, 8 Ocak 2019  tarihinde “Ufuk 2020 Programı Güvenli Toplumlar Alanı 2019-2020 Yılı Çağrıları”na yönelik bir Bilgi Günü düzenlendi.

Türk Kızılayı, Etimesgut kampüsünde gerçekleşen Bilgi Günü kapsamında Ufuk2020 Programı Güvenli Toplumlar Alanı Kıdemli Ulusal İrtibat Noktası Selcen G. A. ÖZŞAHİN tarafından 2019-2020 yılı çağrı başlıkları, proje önerisi hazırlık süreci ile bu projelere dahil olmanın getirdiği kazanımlar aktarıldı. Ayrıca Ufuk 2020 Programı'na katılımı destekleyici Seyahat Desteği, Koordinatörlük Desteği ve Eşik Üstü Ödülü hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Söz konusu konuşmalarda Türk Kızılay’ının Ufuk2020 Güvenli Toplumlar alanında gerçekleştirilecek projelere dahil olmasının önemine vurgu yapıldı.

Etkinlik kapsamında TÜBİTAK tarafından Krizler ve Doğal Afetler ile Mücadele, Kritik Altyapıların Korunması, Suç ve Terör ile Mücadele, Sınır Güvenliği ile Dijital/Siber Güvenlik konularının Ufuk2020 Güvenli Toplumlar alanının öncelikli alanları olduğu ifade edildi. Bu başlıklar göz önünde bulundurulduğunda Türk Kızılay’ının bu projelerde yer alabilecek önemli paydaşlardan olduğu değerlendirildi.

Notlar:

Ufuk2020 Güvenli Toplumlar Alanı Çalışma Programına ulaşmak için tıklayınız.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen sunuma ulaşmak için ncpsecurity@tubitak.gov.tr adresine talebinizi iletebilirsiniz.