30 Kasım 2018

Türkiye ve Danimarka arasındaki işbirliğinin arttırılması ve iki ülkedeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının Eurostars Programı kapsamında desteklenmesi için Türkiye ve Danimarka Ortak Proje Çağrısı açıldı.

Bu kapsamda, her iki ülkeden en az birer kuruluşun katılımıyla, pazara yönelik, yenilikçi ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan ortak uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecek. Proje konsorsiyumlarında en az bir KOBİ’nin ortak olarak yer alması ve ortak proje önermek isteyen Türk firmaların, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri Danimarkalı paydaş ile proje ortağı olarak anlaşmaları gerekiyor. Tek taraflı proje başvuruları kabul edilmeyecek.

EUREKA Programı’nın bir alt bileşeni olan Eurostars, Avrupa Komisyonu ve Eurostars üye ülkelerinin Avrupa'daki KOBİ'lerin rekabetçiliğinin artırılması için başlattıkları KOBİ'lere özel, hızlı ve etkin bir destek programıdır. 2008 yılında 7. Çerçeve Programı kapsamında başlayan Eurostars Programı, Ufuk 2020 Programı kapsamında Eurostars-2 olarak 2020 yılına kadar devam edecek. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 

Notlar:

Çağrı için son başvuru tarihi 28 Şubat 2019’dur.

Çağrı metni ve başvuru süreci için lütfen tıklayınız.

Soru ve görüşleriniz için: 

Elif DOĞAN-ARSLAN

Tel: 0312 298 1416
E-posta:elif.doganarslan@tubitak.gov.tr
                eurostars@tubitak.gov.tr