ufuk news
  09 Temmuz 2021

EIT Bölgesel Yenilik Programı (EIT Regional Innovation Scheme - RIS), EIT Topluluğunun sosyal yardım programıdır. 2014 yılında, EIT Topluluğu faaliyetlerinin başarılı uygulamaları ve deneyimlerini paylaşmak ve EIT’nin Avrupa’daki faaliyetlerine katılımı artırmak için başlatılmıştır.

Hırvatistan, Letonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye için Bölgesel Yenilik Şeması (RIS) EIT Kentsel Hareketlilik Merkezi faaliyetleri için Teklif Çağrısı 2 Ağustos 2021'e kadar açıktır. Web semineri sırasında, sunulan iki oturumun her birinde (6 veya 20 Temmuz), yeni RIS HUB Çağrısı hakkında daha fazla bilgi edinme ve sorularınıza cevap alma fırsatına sahip olunacaktır.

6 Temmuzda gerçekleştirilen oturumda, RIS Yöneticisi Bence Huba, çağrının zaman çizelgesi, tüm gereksinimler ve özellikle farklı iş paketleri hakkında bir tanıtım gerçekleştirmiştir. Ayrıca, web semineri sırasında RIS tekliflerinin nasıl teslim edileceğine dair teknik destek verilmiştir. Etkinliğin son bölümü, doğrudan RIS ekibine soru sorabilecek izleyicilerle bir Soru-Cevap etkinliği olarak gerçekleşmiştir. Web semineri youtube üzerinden linkte yayınlanmıştır.

EIT Urban Mobility (EIT Kentsel Hareketlilik) Bölgesel İnovasyon Planı (RIS) çerçevesinde Hırvatistan, Letonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye'deki RIS Hub faaliyetleri için yayınlanan  teklif çağrısı (CfP) hakkında 20 Temmuz’da benzer içerikli bir sunum gerçekleşecektir. İlk etkinliğe katılamayan ilgililer aşağıdaki link üzerinden kayıt yaptırarak ikinci etkinliğe katılabilir ve sorularına yanıt alabilirler.

Tarih: 20 Temmuz 2021 13:00  CEST. Kayıt için tıklayınız.

Etkinlik sitesi için tıklayınız.

EIT Kentsel Hareketlilik RIS Merkezleri, yerel Bilgi Üçgeni aktörlerinin (sanayi, üniversiteler ve araştırma merkezleri) aktif katılımını ve işbirliğini sağlamalı; ayrıca, ilgili ulusal, bölgesel ve yerel makamlarla irtibat kurarak onların uzmanlıklardan faydalanmasını sağlamalıdır. RIS Merkezleri ayrıca Bilgi Üçgeni Entegrasyonu (Knowledge Triangle Integration-KTI) için potansiyel finansman ve proje fırsatlarının belirlenmesine yardımcı olacak ve ayrıca proje geliştirme ve uygulamaya nasıl başlanacağı konusunda KTI’lere tavsiyelerde bulunacaktır.

Çağrı ile ilgili detaylı bilgi, önemli tarihler ve başvuru detayları için 07 Haziran 2021 tarihli haberimizi ve bilgi günü ile ilgili detaylı bilgi için 28 Haziran 2021 tarihli haberimizi inceleyebilirsiniz.

Genel sorularınız için bize ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.