ufuk news
  26 Mayıs 2021

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, yararlanıcı kurumu TÜBİTAK, yürütücü kurumu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ‘Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II’ projesi çerçevesinde ‘EIC Hızlandırıcı Programı KOBİ’ler için Çevrimiçi Proje Yazma Kampı’ 21 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Zoom platformu üzerinden 90, YouTube kanalı üzerinden 46 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, TÜBİTAK Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Ulusal İrtibat Noktası Sayın Merve Diyar’ın açılış konuşması ile başladı. Diyar, açılış konuşmasında dokuzuncu çerçeve programı olan Ufuk Avrupa web sitesinin yakın zamanda açılacağını, tüm gelişmeleri takip edebilmek için mevcut web sayfası üzerinden (ufuk2020.org.tr) kayıt olunması gerektiğinin altını çizdi. Bu sayede kullanıcılar Ufuk Avrupa web sayfasına direkt olarak aktarılarak tüm haber ve güncel gelişmeleri takip edebilecekler.

Ufuk Avrupa’dan KOBİ’lere Nitelikli Proje Yazma Desteği

Gerçekleşmesi planlanan sekiz etkinlikten beşincisi olan ve üç saat süren proje yazma kampı vasıtasıyla, mevcutta Ufuk Avrupa EIC Hızlandırıcı Programı çerçevesinde proje hazırlığının son aşamasında olan ve proje tekliflerini 16 Haziran 2021 cut-off tarihi doğrultusunda sunmayı planlayan ağırlıklı KOBİ'ler olmak üzere spin-off firmalar, start-up’lar ve bireysel girişimcilere detaylı bilgiler verildi. ‘Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II’ projesi uzmanları etkinlikte EIC Hızlandırıcı Programı temel kriterleri olan Etki, Mükemmellik ve Uygulama konusunda değerli bilgiler verdiler. Proje uzmanları, Türkiye’den gelen başvuruların daha nitelikli olabilmesi için projelerin ticarileşme ve ölçeklenme stratejisi oluşturma, gerçekçi bir bütçe oluşturma ve risk değerlendirmesi yapma, takım oluşturma gibi konularda geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Proje Yazma Kampları Hakkında

Ufuk Avrupa EIC Hızlandırıcı Programı çerçevesinde projelerini hazırlamakta olan KOBİ’leri hedefleyen proje yazma kampları, proje tekliflerinin kritik bölümlerinin hazırlanması aşamasında doğrudan pratik bir eğitim desteği sağlamaktadır. Her bir kamp sonunda KOBİ’ler, spin-off firmalar, start-up’lar ve bireysel girişimciler TÜBİTAK ve uluslararası uzman bir ekip ile EIC Hızlandırıcı Programı kapsamında proje yazımını öğrenme ve mevcut projelerini geliştirme fırsatı bulmaktadırlar. Etkinlik süresince katılımcılara örnek çalışmalar üzerinden birebir çalışma desteği verilmektedir.