Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günü (Karma Etkinlik) Gaziantep, 16 Kasım 2021
  16 Kasım 2021   Gaziantep Divan Otel

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, yararlanıcı kurumu TÜBİTAK, yürütücü kurumu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ‘Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II’ projesi çerçevesinde Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günü 16 Kasım 2021 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Etkinlik TÜBİTAK Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Ulusal İrtibat Noktası Sayın Merve Diyar Kaya’nın açılış konuşması ile başladı. Kaya, açılış konuşmasının akabinde kürsüyü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Türkay Dereli’ye devretti. Sayın Dereli, Araştırma projelerinden pazara açılma ve ticarileşmeye kadar, tüm aşamalardaki teknoloji geliştirme faaliyetlerini destekleyen, 2021 - 2027 yılları arasında uygulanacak olan dünyanın en iddialı sivil Ar-Ge programı olan Ufuk Avrupa Programı'nın Türkiye için önemine değinerek üniversite olarak Ufuk Avrupa Programı'na büyük önem verdiklerini ve program vasıtası ile nitelikli Ar-Ge çalışmaları yapmak istediklerini belirtti. Sayın Dereli, "Üniversitemizden daha fazla 'nitelikli Ar-Ge projesi' hazırlanıp sunulmasını hedefliyoruz. Gaziantep'teki ve Avrupa'daki üniversitelerle de ortaklıklar yapmak ve birlikte ilerlemek istiyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep’te, “eğitim, araştırma ve yenilik” odaklı bir üniversite olmak amacı ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Ufuk Avrupa projeleri geliştirmek ve uygulamak için tüm paydaşlarla iş birliğine hazırdır. Başta Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK olmak üzere etkinliği düzenleyen proje ekibine teşekkürlerimi iletirim” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ‘Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II’ projesi eğitim koordinatörü Adamantios Koumpis ve projenin kilit uzmanlarından Odysseas Spyroglou katılımcılara projeyi tanıtarak, AB araştırma ve inovasyon programı ve projeleri hakkında bilgiler verdiler.

 

Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günleri Hakkında

Ufuk Avrupa Genel Bilgi Günleri, Çerçeve Programları konusunda az deneyime sahip veya hiç deneyimi olmayan potansiyel katılımcıların yanı sıra, yeni Ufuk Avrupa Çerçeve Programı hakkında bilgi edinmek isteyen deneyimli araştırmacıları da hedefleyen bir tanıtım etkinliğidir. Bilgi Günleri kapsamında, fiziksel ve çevrim içi katılımcıların yer alacağı bir sonraki etkinlik 18 Ocak 2022 tarihinde Kayseri’de gerçekleşecektir. Duyurular için https://ufukavrupa.org.tr/trve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirsiniz.

Etkinlikte gerçekleşen sunumlara ve etkinlik kaydına,

https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/4407770187538-HE-3-Info-Dayadresi üzerinden erişebilirsiniz.