ufuk news
  21 Haziran 2021

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında gerçekleşen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu “Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II' projesi kapsamında,  “Ufuk Avrupa – AVRUPA İNOVASYON EKOSİSTEMLERİ: CONNECT- SCALEUP- INNOVSMEs” adlı Odak Grup Eğitimi (Çevrimiçi) düzenlenecektir.

Etkinlik Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EIE) Programı ile ilgilenen inovasyon ekosistemi paydaşlarını hedefleyen bir tanıtım etkinliğidir ve Avrupa İnovasyon Ekosistemleri 2021-2022 Çalışma Programının aşağıdaki ilgili konularına odaklanmaktadır:

  • CONNECT Hedefi kapsamında ulusal, bölgesel ve yerel ekosistemlerin mevcut güçlü yanlarından yararlanarak, Avrupa genelinde birbirine bağlanmış, kapsayıcı inovasyon ekosistemleri inşa etmek
  • SCALEUP Hedefi kapsamında yüksek toplumsal değerle sürdürülebilir ticari büyümeyi hızlandırmak için inovasyon ekosistemleri içerisinde ve arasında ağ bağlantısını sağlamlaştırmak
  • INNOVSMEs Hedefi kapsamında yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığına (Eurostars 3) destek vermek

Etkinlikte, Avrupa İnovasyon Ekosistemlerinin bağlamı, vizyonu, hedefleri ve beklenen etkileri hakkında bilgilendirme yapılarak, çağrılar hakkında genel bilgi verilmesi hedeflenmektedir. 2021 ve 2022 yılları için bütün EIE çağrılarına dair uygulama yönlerine daha yakın bir bakış sunacaktır. Eğitimde ayrıca, Ufuk 2020 INNOSUP çağrısında koordinatör olarak yer alan bir Türk kurumu katılarak  tecrübe paylaşımında bulunacaktır. Etkinlik, katılımcılardan gelen soruları, interaktif bir şekilde cevaplama fırsatı sunan panelistler arasında gerçekleşecek olan bir ‘yuvarlak masa müzakeresi’ ile sona erecektir.

Etkinlikte gerçekleşecek oturumlar, katılımcıların temel kavramlarını anlamalarına yardımcı olacak şekilde yapılandırılmış olup, bu oturumlarda EIE çağrılarına detaylı şekilde ışık tutulmakla kalmayıp, etkinlikteki uzmanlar ve konuşmacıların deneyimlerinden ve kapsamlı bilgi birikimlerinden faydalanmalarına olanak sağlanacaktır.

Sizleri, 5 ve 6 Temmuz 2021 tarihlerinde 10.00'da çevrimiçi kayıt ile başlayıp 16.00’da sona erecek olan bu çevrimiçi etkinliğe katılmaya davet ediyoruz.

Kayıt: Kaydınızı, takip eden ‘Google form’ dokümanı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/1P0tCSux2Ewc9Cc2wuTrgWl7qcwyLTJtSFBWIMwnxnD4/

 

*Sadece kayıtlı katılımcılara açık olan etkinliğin, çevrimiçi ortam bağlantı adresi (Zoom linki) etkinlikten üç gün önce paylaşılacaktır. Daha fazla bilgi için; proje ekibiyle k.gungor@idi.ie ya da t.eryilmaz@idi.ie adresleri üzerinden iletişime geçebilirsiniz.