kapak resmi
  06 Aralık 2022

Ufuk Avrupa Programında fonlanmaya hak kazanan proje paydaşlarının hibe yönetimi sürecinde mutlaka dikkat etmesi gereken kural/yönlendirmelerini içeren linkteki bilgi notu siz paydaşlara aktarmak için hazırlanmıştır.

Bu bilgi notuyla Avrupa Komisyonu veya koordinatörler tarafından transfer olacak EUR hibe tutarını nasıl harcamanız gerektiğine ve bu harcamalara ilişkin kontrol ve denetim zeminine yönelik farkındalık seviyenizin arttırılması amaçlanmıştır. Sadece en temel görülen kural ve yönlendirmeler yer almakta olup, paydaşların mali zemindeki tüm sorumlulukları bilgi notundan ibaret değildir.

Ek olarak bu not, gerçek masrafların geri ödenmesi (actual cost reimbursement) yöntemine uygun şekilde fonlanan, tek/çok ortaklı projelerin mali süreçlerine uygun bilgiler içermekte olup, projenizin birim maliyetle (unit cost) fonlanan bir MSCA projesi veya götürü usulü (lump-sum) fonlanan bir proje olması durumunda en doğru bilgiye erişim için, projenizin fonlandığı alanın UİN’iyle ve Yasal ve Finansal Konular UİN Ekibiyle irtibat kurmanızı öneririz.