ufuk news
  16 Haziran 2021

Ufuk Avrupa (Horizon Europe), Küme 5: İklim, Enerji, Mobilite 2021-2022 Çalışma Programı (Work Programme), Avrupa Komisyonu tarafından 15 Haziran 2021 tarihinde resmi olarak yayımlanmıştır.

Küme 5 Çalışma programına linkten ulaşabilirsiniz.

Küme 5 İklim, Enerji, Mobilite çağrıları altı ana hedef altında açılmıştır. Bu hedefler:

  1. İklim Bilimi
  2. Sektörler Arası Çözümler
  3. Enerji Tedariği
  4. Enerji Kullanımı
  5. Tüm Ulaşım Modları İçin Temiz Ve Rekabetçi Çözümler
  6. Ulaşım Ve Akıllı Mobilite

Ufuk Avrupa Programı’nın Türkiye için koordinasyon faaliyetlerini yürütmekten sorumlu olan TÜBİTAK Uluslarası İşbirliği Daire Başkanlığı Küme 5 Ulusal İrtibat Noktaları olarak firmalarımıza, üniversitelerimize, belediyelerimize ve enstitülerimize ortaklık oluşturabilecekleri yabancı firmalar araştırıyoruz. Bu sebeple eşleştirme etkinliklerine katılıyor, yabancı firmalarla toplantılar gerçekleştirerek onlara Türk ortaklar öneriyoruz. İlgilendiğiniz Ufuk Avrupa çağrıları ile ilgili, ortaklık kurma potansiyelindeki olası firmalarla çalışmak istediğiniz alanları paylaşmak adına; kısa firma tanıtımınız, firma yetenekleriniz ve projelere sunmak istediğiniz katkıları içeren linkteki Niyet Dökümanı (Expression of Interest) formunu, ilgilendiğiniz her bir çağrı özelinde (ayrı dosyalar halinde) İngilizce olarak doldurup ncpcem@tubitak.gov.tr adresine gönderebilirsiniz.

5 ve 6 Temmuz 2021 tarihlerinde Ufuk Avrupa Programı (2021) Bilgi Günleri kapsamında Küme 5 altında yer alan İklim, Enerji ve Mobilite konularında açılacak çağrılar hakkında Bilgilendirme Etkinliği gerçekleştirilecektir. Etkinlik programı ve kayıt için lütfen tıklayınız.

7 Temmuz 2021 tarihinde  linkte detayları yer alan Küme 5 Proje Pazarı (Matchmaking) etkinliği gerçekleşecektir.

Not: Etkinlik ücretsizdir ancak katılım için kayıt ve profil aktivasyonu zorunludur. Kayıt işlemleri için son gün ise 5 Temmuz 2021 olarak belirlenmiştir. Kayıtlar sırasında, profil resmi eklenmesi, ilgilenilen çağrı başlıkları kısmının doldurulması ve Marketplace başlığının; hangi konuda işbirliği sağlanmak istendiği ve (varsa) proje fikrininiz belirtilerek, firma yetenekleriniz doğrultusunda doldurulması, profilinizin onaylanması ve kayıt kabulü açısından önem arz etmektedir.

Ufuk Avrupa Programının diğer bileşenleri altındaki yayımlanan çalışma programlarına, yönlendirme dökümanlarına, taslak belge ve dökümanlara ulaşmak için linki kullanabilirsiniz.

Sorularınız için bizlere ncpcem@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.