CL5 Brokerage Event
  21 Ekim 2021

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, yararlanıcı kurumu TÜBİTAK, yürütücü kurumu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ‘Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II’ projesi çerçevesinde Ufuk Avrupa Küme 5 İklim, Enerji ve Mobilite Uluslararası Ağ Kurma Etkinliği 18,19 ve 20 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Etkinlik, TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürlüğü Ulusal İrtibat Noktası Koordinatörü, Ufuk Avrupa Küme 5 Ulusal İrtibat Noktası Sayın Serhat Melik’in açılış konuşması ile başladı. Bir önceki Çerçeve Programı olan Ufuk2020 kapsamında yerli paydaşlar tarafından  geniş çaplı pek çok başarılı projeye imza atıldığını ve  Küme 5’in yerli paydaşlar için en başarılı tematik alanlardan biri olduğunu belirten Melik, “Bu başarının yeni programda da devam etmesini umuyoruz. Bu etkinlik, Proje kapsamında Ufuk Avrupa Programı’na adanmış ilk Uluslararası Ağ Kurma Etkinliği özelliği taşımaktadır. ‘Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II’ projesi desteğiyle bu üç günlük etkinlik boyunca Ufuk Avrupa Çerçeve Programı ve ortaklık yapıları hakkında bilgilendirici oturumlar, çağrı konularının içerikleri hakkında bilgilendirme, proje fikri sunma (pitching) oturumları ve konsorsiyum oluşturmaya yönelik birebir görüşme toplantıları gerçekleşecektir. Umuyoruz ki bu etkinlik ağınızı genişletmenize ve yaklaşan çağrılar için ortaklıklar kurmanıza yardımcı olur.” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 500 birebir görüşmenin gerçekleştiği etkinliğe, Avrupa Komisyonu’ndan Sayın Piero De Bonis, APRE (Agency for the Promotion of the European Research) kuruluşundan Sayın Steven Frigerio ve CERTH (Centre for Research and Technology HELLAS) kurumundan Sayın Anastasios Karakostas katılarak, Küme 5 Çalışma Programı kapsamında 2022 yılı için açılmış olan ve yaklaşan çağrıları hakkında sunumlar gerçekleştirdiler.

Uluslararası Ağ Kurma Etkinlikleri

Uluslararası Ağ Kurma Etkinlikleri, Türkiye’de ve Avrupa’da faaliyet gösteren sanayi temsilcileri, KOBİ’ler ve araştırmacılar için ideal bir platform niteliği taşımaktadır. Bu sayede katılımcılar, sahip oldukları ağlarını genişletme ve ilgili küme kapsamında hâlihazırda açık olan veya yakın bir zamanda açılacak olan çağrılar hakkında detaylı bilgiye ulaşma fırsatına erişmektedirler. Etkinlikler süresince, potansiyel iş ortaklıkları ve fırsatların değerlendirilebilmesi amacıyla talepte bulunan katılımcılar proje fikirlerini “pitching” oturumları esnasında sunabilmektedirler. Ayrıca, katılımcılara olası proje ortaklıkları hakkında görüşmelerde bulunabilecekleri birebir toplantı imkânı sağlanmaktadır.

Etkinlikte gerçekleşen sunumlar, etkinlik kaydı ve daha fazla bilgi için, https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/4405632730002-NAG7-HE-Cl-5-Climate-Energy-and-Mobility-International-Networking-Event-ve https://ufuk2020.org.tr/tradresi üzerinden erişebilirsiniz.