MSCA ve Vatandaşlar 2022 Çağrısı Sonuçları Açıklandı!
  25 Şubat 2022

MSCA NIGHT programının devamı olan MSCA ve Vatandaşlar Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Asosiye ülkelerin tamamında her yıl Eylül ayının son cuma günü araştırmacılarla toplumdaki diğer bireyleri bir araya getirebilecek ve gençleri bilime teşvik edecek etkinlikler düzenlenmektedir. 

Gençlerin araştırmacılık mesleğine özendirilmesi, araştırmacılara karşı önyargının kırılması ve araştırmacıların “içimizden biri” olarak tanıtılması hedefiyle oluşturulacak etkinlikler uygulamalı deneyler, bilimsel gösteriler, tartışma oturumları, yarışmalar, konserler gibi çeşitli biçimlerde olabilmektedir.

MSCA ve Vatandaşlar 2022 Çağrısı kapsamında ülkemizden 10 projede toplamda 42 kuruluş başvuru yapmıştır. Atatürk Üniversitesi’nin koordinatör ve tek yürütücü olarak başvurduğu Sci-NURTURE akronimli ‘Science from Nature to your Table’ başlıklı proje 146.125 Avro ile fonlanmaya hak kazanmıştır. Yunanistan tarafından koordine edilen 10 ortaklı konsorsiyum tarafından sunulan MEDNIGHT akronimli projede Kadir Has Üniversitesi partner olarak 30.000 Avro ile fonlanmaya hak kazanmıştır. 

2022 ve 2023 Eylül aylarında gerçekleşecek etkinlikleri kaçırmayın!