
Ufuk Avrupa Programı “Küme 4: Dijital, Endüstri ve Uzay” kapsamındaki “Hedef 1- İklim nötr, döngüsel ve dijital üretim” altında yer alan 2023 yılı tek aşamalı çağrılarında, yedek listede bulunan projelerden Türk paydaşlarımızın yer aldığı 2 proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
Ayrıca “Küme 4: Dijital, Endüstri ve Uzay” kapsamındaki “Hedef 2: Dayanıklı endüstri için kilit stratejik değer zincirlerinde artan özerklik” altında yer alan 2023 yılı iki aşamalı çağrılarında da Türk paydaşımızın yer aldığı 1 proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.
3 proje kapsamında paydaşlarımız toplamda 1.17 Milyon Avro hibe almaya hak kazanmıştır.
“Hedef 1. İklim nötr, döngüsel ve dijital üretim kapsamında” desteklenen projeler
DMaaST: Innovative modelling and assessment capabilities through MaaS for Manufacturing Ecosystem resiliency
“HORIZON-CL4-2023-TWIN-TRANSITION-01-07: Achieving resiliency in value networks through modelling and Manufacturing as a Service” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede, 10 ortak yer almakta olup bu kapsamda, imalat ekosisteminin esnekliğini ve dış olaylara yanıt olarak kendi kendine uyum sağlama yeteneğini geliştirmek amaçlanmaktadır. DMaaST projesi kapsamındaki inovasyonlar, imalat ekosisteminin “Hizmet Olarak İmalat (Manufacturing as a Service)” konseptini benimsemesini sağlayacaktır.
DMaast projesinde IND Yazilim Bilişim Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş., proje ortağı olarak yer almaktadır.
rEUman: Digitally-enhanced multi-level solution for smart human-centric remanufacturing
“HORIZON-CL4-2023-TWIN-TRANSITION-01-04: Factory-level and value chain approaches for remanufacturing” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede, 20 ortak yer almakta olup bu kapsamda, Avrupa endüstrisi için yeni bir insan merkezli yeniden-imalat yaklaşımı paradigması geliştirmek ve göstermek amaçlanmaktadır. rEUman projesi, insan güvenliğine sahip, yenileme ve sertifikasyonda hedef odaklı, kullanım sonrası parçalarda değişkenliğe karşı dayanıklı, yeni döngüsel iş senaryolarına göre tekrarlanabilir yeni yeniden-imalat paradigmasını gösterecektir.
rEUman projesinde Arçelik A.Ş., proje ortağı olarak yer almaktadır.
“Hedef 2: Dayanıklı endüstri için kilit stratejik değer zincirlerinde artan özerklik” kapsamında desteklenen projeler
SUBBIMATT: Sustainable, Biobased and Bio-Inspired Materials for Smart Technical Textiles
“HORIZON-CL4-2023-RESILIENCE-01-32: Bioinspired and biomimetic materials for sustainable textiles” çağrı başlığı kapsamında desteklenen projede, 15 ortak yer almakta olup bu kapsamda, mevcut ve gelecekteki enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yeni nesil biyobazlı ve biyo-esinlenmiş sürdürülebilir akıllı teknik tekstil malzemeleri geliştirilecektir. SUBBIMATT projesinde, teknik tekstillerin geliştirilmesine yönelik bir protokol oluşturularak Güvenli ve Sürdürülebilir Tasarım (Safe and Sustainable by Design (SSbD)) çerçevesi uygulanacaktır.
SUBBIMATT projesinde Martur Sünger ve Koltuk Tesisleri Ticaret Sanayi A.Ş., proje ortağı olarak yer almaktadır.