ufuk news
  08 Haziran 2021

Ufuk Avrupa Programı altında Küme 3 olarak adlandırılan Toplum için Sivil Güvenlik Alanı Bilgi Günü ve Proje Pazarı Etkinliği 30 Haziran – 1 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecektir. Etkinlikte Ufuk Avrupa Programı’nda açılacak Toplum için Sivil Güvenlik Kümesi altındaki ilk çağrılara odaklanılacaktır.

Toplantının ilk günü bilgi günü formatında düzenlenecek olup Avrupa Komisyonu yetkililerince aşağıdaki ana başlıklar altında açılacak olan çağrı başlıkları hakkında bilgi verilecektir. Çağrı başlıklarının bulunduğu çalışma programına ulaşmak için ncpsecurity@tubitak.gov.tr adresi ile irtibata geçebilirsiniz. 

  • Suç ve Terör ile Mücadele
  • Sınır Yönetimi
  • Altyapıların korunması
  • Siber güvenliğin artırılması
  • Afete-dayanıklı Toplumlar
  • Güvenlik araştırma ve inovasyon faaliyetlerine destek verilmesi

1 Temmuz 2021 tarihinde ise Frontex ve Küme 3 hakkında bilgi verilecek, katılımcılara yönelik bir eğitim düzenlenecek ve 2021 yılı çağrılarında ortaklıklar kurulması ve işbirlikleri yapılabilmesi için ikili görüşmeler organize edilecektir. Ayrıca, açılacak çağrılarda ortak veya koordinatör olarak yer almak isteyen katılımcılar https://seren4-heu-cluster3-infoday.b2match.io/page-2501 adresinde yer alan prosedürü takip ederek sunum yapma şansına sahip olabileceklerdir.

Etkinlik sayfasına https://seren4-heu-cluster3-infoday.b2match.io/ adresinden ulaşabilir ve bilgi gününe ve ikili görüşmelere katılmak için https://seren4-heu-cluster3-infoday.b2match.io/registration/profile sayfasından 30 Haziran 2021 tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz.