Çağrı Sonuçları
  11 Ağustos 2022

Kanser Misyonu 2021 yılı ve Ufuk Avrupa Programı Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet bileşeni altında yer alan “Sağlık Kümesi (Health Cluster)” kapsamında 2022 yılı tek aşamalı çağrıların sonuçları açıklandı

Ufuk Avrupa Küresel Sorunlar ve Endüstriyel Rekabet bileşeni altında yer alan “Sağlık Kümesi (Health Cluster)” ve Ufuk Avrupa Programı altında bulunan 5 Misyon Alanından biri olan Kanser Misyonu kapsamında çağrıların sonuçları açıklandı. Sağlık Kümesi 2022 yılı tek aşamalı ve Kanser Misyonu 2021 yılı çağrıları kapsamında 7 Türk kuruluşunun yer aldığı 6 farklı proje Avrupa Komisyonu tarafından desteklendi.

Kardinero Medikal Sistemler Anonim Şirketi’nin ortak olarak yer aldığı ENTRUST projesi, birbirine bağlı tıbbi cihazların tüm yaşam döngülerinde daha korunaklı ve güvenli olmalarını sağlayacak araçların ve süreçlerin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

TİGA Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi’nin ortak olarak yer aldığı AISym4MED projesi, tıbbi yapay zeka araçları ve teknolojileri için sentetik ve ölçülebilir veri platformu geliştirilmesini amaçlamaktadır.

İstanbul Medipol Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı OPADE projesi, majör depresif bozukluklarında anti-depresan etkilerinin multi omik analiz ve yapay zeka yaklaşımlarıyla tahmin edimesini ve optimizasyonunu amaçlamaktadır.

EMODA LTD ŞTİ’nin ortak olarak yer aldığı LUCIA projesi, akciğer kanseri risk faktörlerini ve etkilerinin daha iyi anlaşılmasını amaçlamaktadır. LUCIA projesi Kanser Misyonu altında destek almıştır.

TÜBİTAK’ın ortak olarak yer aldığı ERA4Health projesi, sağlık araştırmaları için Avrupa Araştırma Alanı kurmayı amaçlamaktadır.