ufuk news
  05 Temmuz 2019
80 milyar dolar bütçesiyle 7 yıldır yürütülen Ufuk2020 ve onun bir mekanizması olan Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Pilot Programı hakkında bilgi edinmek için, Avrupa Komisyonu ve TÜBİTAK tarafından Ufuk2020 Avrupa Inovasyon Konseyi (EIC) Roadshow Etkinliği 4 Temmuz 2019 tarihinde Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Ofisi'nden İstanbul Sanayi Odası'nın'da katkılarıyla düzenlenmiştir.
 
Etkinlik kapsamındaki aşağıdaki başlıklar çerçevesinde sunumlar ve panel tartışması gerçekleştirilmiştir.
  • Geliştirilmiş EIC Pilot Programı Paneli
    • EIC Pilot
    • KOBİ'ler için Fırsatlar
    • Başarı Hikayeleri
    • KOBİ ARACI Mülakatları Jüri Üyesi'nden Pratik Öneriler
  • Yeni EIC Programı: Pathfinder ( Yeni ve Gelişen Teknolojiler) Başvuru Hazırlama ve Sunma 
  • Yeni EIC Programı: Accelerator (KOBİ Aracı Faz-2) Başvuru Hazırlama ve Sunma

150'yi aşan sayıda katılımcının yer aldığı etkinlikte KOBİ'ler aynı zamanda yatırımcılarla tanışma fırsatı bulmuştur.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Başkan Danışmanı Orkun Hasekioğlu, EIC altında yürütülen fon programlarından bahsederek, TÜBİTAK’ın bu çerçevede yürüttüğü politikaları ve destek programlarını aktardı.

Açılış konuşmasının ardından, Avrupa KOBİ Ajansı (EASME) direktörü Julien Guerrier; EIC’nin temel amaç ve motivasyonlarını ele alarak, Komisyon’un bu konsey ile Avrupa ile dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki inovasyon açığını kapatarak, yatırım ekosistemini geliştirmeyi hedeflediğini vurguladı.

Sonrasında, Avrupa Komisyonu EIC delegesi Recep Bildik’in moderatörlüğünde ve Dr. Orkun Hasekioğlu, Julien Guerrier, AB Başkanlığı'ndan Genel Müdür Bülent Özcan, Ufuk 2020 Programı Jüri Üyesi Dilek Dayınlarlı ve KOBİ Aracı Programı’nda başarılı olan Entekno Firması'nın Genel Müdürü Oktay Uysal’ın katılımları ile EIC’nin Türkiye’deki etkileri ve uygulamalarının tartışıldığı bir panel gerçekleştirildi.

En son olarak, EIC Programı’nda Pathfinder ve Accelerator isimleri ile yürütülmesine devam edilen fon mekanizmaları, Komisyon Birim Başkanları Martin Lange ve Grzegorz Ambroziewicz tarafından tanıtılarak, bir soru-cevap oturumu ile etkinlik sona erdi. Programa yeni eklenen karma fonlama seçeneklerinde yatırımcıların ve KOBİ’lerin yatırımcılara yönelik hazırlıklarının, KOBİ Aracı programının başından beri süregelen koç desteği hizmetinin etkinliği ve EIC programlarının globalleşme özelinde firmalar üzerindeki etkileri, öne çıkan başlıklar oldu.

Etkinlik kapsamında yapılan sunumlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

  
     
   

 

TÜBİTAK Ufuk2020 Ulusal Koordinasyon Ofisi