ufuk news
  25 Haziran 2019

Ufuk2020 İklim Değişikliği, Çevre, Kaynak Verimliliği ve Ham Maddeler alanının 12 Kasım 2019 tarihinde açılacak olan 2020 çağrıları özelinde Avrupa Komisyonu tarafından, Brüksel’de 16-17 Eylül 2019 tarihlerinde bir Bilgi Günü ve Proje Pazarı düzenlenecektir. Etkinlikte Avrupa Komisyonu yetkilileri tarafından iklim değişikliği, ham maddeler, eko-inovasyon, doğal kaynaklar gibi öncelikleri kapsayan 2020 çağrıları ve başvuru koşulları hakkında bilgilendirme yapılacak, düzenlenecek proje pazarı oturumları aracılığıyla katılımcılar birbirleriyle tanışabilecek ve söz konusu çağrılar kapsamında işbirliği ve ortak proje geliştirebilme fırsatlarını tartışabilecektir.

Bahsekonu etkinlik, alanın 2020 çağrılarına başvuru yapmayı planlayan tüm katılımcılara açıktır. Etkinlik öncesi hazırlık yapabilmek adına 3 Temmuz 2019 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanmış olan 2020 çağrı başlıklarının incelenmesi önem arzetmektedir. Çalışma Programının resmi yayınlanma tarihinin 3 Temmuz 2019 olarak öngörüldüğü Avrupa Komisyonu tarafından belirtilmiştir. Lütfen resmi doküman için Fonlama ve İhale Portalı (Funding & Tenders Portal) sayfasını takip ediniz.

Önemli tarihler:

  • Etkinlik için son kayıt tarihi: 8 Eylül 2019
  • İkili görüşme taleplerinin başlangıç tarihi: 3 Temmuz 2019 (ikili görüşme kotaları çok kısa bir sürede dolabilmektedir, bu nedenle görüşmek istenilen kişilere, talepler alınmaya başlandıktan sonra en kısa sürede istek iletilmesi önerilmektedir)
  • Bireysel ikili görüşme listelerinin katılımcılara iletilmesi: 12 Eylül 2019
  • TÜBİTAK Seyahat Desteği başvurusu önerilen tarih aralığı: 3 Temmuz 2019-5 Ağustos 2019

Maksimum katılımcı sayısına ulaşılması durumunda Avrupa Komisyonu tarafından kayıtlar daha erken bir tarihte kapatılabilecektir. Kayıtlar açıldıktan kısa bir süre sonra katılım kontenjanının dolma ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle lütfen kayıt için etkinlik sayfasını ziyaret ediniz ve istenilen tüm bilgileri eksiksiz şekilde doldurunuz. Avrupa Komisyonu katılımı, her kurumdan en fazla 2 kişinin katılımı ile sınırlandırmıştır.

Etkinlik gündemine, kayıt sayfasına ve yukarıda belirtilen ilgili tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için ncpenv@tubitak.gov.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

TÜBİTAK Seyahat Destekleri Hakkında Önemli Notlar:

  • Sınırlı sayıda katılımcının seyahat masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Başvuru yapabilmek için etkinliğe kayıt olduktan sonra Avrupa Komisyonu tarafından iletilen konfirmasyon e-postasının alınmış olması gerekmektedir. Kayıt olduktan sonra Avrupa Komisyonu tarafından iletilen ilk e-posta kaydın alındığına dair olmakta ve bir konfirmasyon niteliği taşımamaktadır. Kaydınızın Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması halinde iletilecek olan ikinci e-posta konfirmasyon e-postasıdır.
  • Etkinliğe yönelik TÜBİTAK Ufuk2020 Seyahat Desteğinden yararlanmak isteyen araştırmacıların başvurularını ikili görüşmelerin oluşturulmaya başlanacağı 3 Temmuz 2019 tarihinden sonra yapmaları beklenmektedir. Seyahat desteği başvurusu yapılırken proje pazarı etkinliği kapsamında toplantı isteği gönderilen/kabul edilen kişilerin listesinin başvuruya eklenmesi gerekmektedir. 
  • Sağlıklı bir değerlendirme ve geri dönüş süreci yürütebilmek adına Seyahat Destekleri başvurularının 5 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması beklenmektedir.

 TÜBİTAK Ufuk2020 Seyahat Destekleri için tıklayınız.