07 Mayıs 2020

15 Ocak 2020 tarihinde kapanan Enerji Verimliliği 2020 yılı çağrı başlıklarına Türkiye’den 8 projede toplamda 13 kurum/kuruluş başvuru yapmıştır. Başvurulardan 3 tanesi koordinatör kuruluş olarak yapılmıştır.

Bu kapsamda Türkiye'den 7 farklı kuruluşun yer aldığı  3 proje desteklenmiş olup, yaklaşık 1.3 milyon avroluk fon geri dönüşü sağlanmıştır.

Fonlanan projelerde bir tanesi olan ECO-Qube projesinin koordinasyonu Türkiye'den LANDE kuruluşu tarafından yapılmış olup, Avrupa Komisyonu'nun değerlendirmesi neticesinde 15 üzerinden 14 puan almayı hak kazanmıştır. LANDE kuruluşu proje yazma sürecinde Ufuk2020 Koordinatörlük Desteğinden de faydalanmıştır. Veri merkezlerinin enerji verimliliğine yönelik çözümler üretmeyi hedefleyen projede Türkiye'den ayrıca ENDOKS ve Design & Simulation Technologies firmaları ortak olarak yer almaktadır.

Evlerin ve küçük işletmelerin enerji tüketimlerinin optimize edilmesini ve binaların enerji performans değerlendirilmesini hedefleyen Auto-DAN akronimli projede de Arçelik kuruluşumuz ortak olarak yer almıştır. 

Enerji tüketim davranışlarının dönüşümüne yönelik çözümlerin üretilmesini hedefleyen ENCHANT akronimli projede ise Türkiye'den İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Gediz Elektrik Perakende kuruluşları yer almışlardır.

Başarılarından ötürü tüm kuruluşlarımızı tebrik ederiz.