11 Ocak 2021

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk2020 Programı kapsamında, Avrupa Komisyonu'ndan toplamda 3.64 Milyon Avro hibe aldı!

 

Ufuk2020 KOBİ’lerde İnovasyon (INNOSUP) Programı “Yeni Sanayi Değer Zincirleri Geliştirmek İçin Küme Projeleri”  çağrısı kapsamında yapılan başvurulardan, İSO’nun koordinatör olarak yer aldığı “MIND4MACHINES” projesi, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmiştir. Proje ile imalat sanayine yönelik dijitalleştirme teknolojileri ve çözümleri geliştiren KOBİ’lerin desteklenmesi yoluyla kaynak ve enerji yoğun endüstrilerde, karbon salınımsız, yeşil enerji hedefli yeni nesil endüstriyel değer zinciri oluşturulması hedeflenmektedir. İSO ve İSTKA, ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk2020 Programı kapsamında, Avrupa Komisyonu'ndan toplamda 3.64 Milyon Avro hibe almıştır. Projenin hazırlık sürecinde TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destekler kapsamındaki Koordinatörlüğü Destekleme Programı altında Proje Yazdırma Desteği ve Proje Ön Değerlendirme Desteği’nden faydalanan İSO’nun proje içindeki payı 3.54 Milyon Avro’dur.

Projede İSO ve İSTKA haricinde 7 farklı ülkeden 9 farklı ortak yer almaktadır. Projenin diğer ortakları Almanya’dan BWCON ve Silicon Saxony; İspanya’dan AECIM; Romanya’dan ADR NORD-VEST ve IPA SA; İtalya’dan MESAP; Bulgaristan’dan EVIC; Finlandiya’dan VTT; İrlanda’dan F6S Network kurumlarıdır.

 

 

Ufuk2020 Nedir?

Ufuk2020, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen 80 Milyar Euro bütçeli araştırma ve inovasyon programıdır. Ufuk2020 kapsamında çeşitli sektörlerde Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği sağladığı projeler desteklenmektedir. Avrupa Birliği’nin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine hibe destek sağlayan Ufuk2020 Programı’nın Türkiye’deki koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır.