05 Şubat 2021

Ufuk2020’de bir ilki daha başardık! Ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk2020 Programı kapsamında, COFUND Programı’ndan destek alan Gazi Üniversitesi Avrupa Komisyonu'ndan 2,39 Milyon Avro hibe aldı!

Ufuk2020 Programı’nın Bilimsel Mükemmeliyet bileşeni altında yer alan “Marie Sklodowska-Curie Burs ve Dolaşım Destekleri” alanı, Burs Programlarına Katkı Fonu (COFUND) kapsamında yapılan başvurulardan, Ufuk2020 desteklerinden ve eğitimlerinden faydalanan Gazi Üniversitesi Avrupa Komisyonu tarafından 2.39 Milyon Avro ile desteklenmeye hak kazandı.

Çağrıda fonlanmaya hak kazanan proje, Gazi Üniversitesi’nin koordinatörü olduğu A2M2TECH, rekabeti yüksek bir program olan COFUND’da fonlanarak, bu programda Türkiye’den desteklenen ilk üniversite olma başarısına imza atmıştır. Projede aynı zamanda ODTÜ, İTÜ ve İYTE de yardımcı kuruluş olarak yer almıştır. Proje kapsamında İleri Malzeme ve İleri İmalat Teknolojileri alanında 22 adet doktora öğrencisi bu üniversiteler tarafından istihdam edilerek doktoralarını yürütürken, aynı zamanda TUSAŞ (TÜRKİYE), ERMAKSAN A.Ş. (TÜRKİYE), TeknoHAB A.Ş. (TÜRKİYE), Universidad Carlos III de Madrid (uc3m) (İSPANYA), FIT Additive Manufacturing Group (ALMANYA), University of Southern Denmark (SDU) (DANİMARKA) kurumlarında eğitim alma şansı yakalayacaklar.

Çağrı sonucunda ayrıca ODTÜ, İYTE, Ankara Üniversitesi ve Koç Üniversitesi tarafından hazırlanan 5 projemiz de eşiküstü puan almıştır.

Ufuk2020 Nedir?

Ufuk2020, Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen yaklaşık 76 Milyar Avro bütçeli araştırma ve inovasyon programıdır. Ufuk2020 kapsamında 2020 yılına kadar çeşitli sektörlerde Avrupa Komisyonu’nun hibe desteği sağladığı projeler desteklenmiştir. Avrupa Birliği’nin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine hibe destek sağlayan Ufuk2020 Programı’nın Türkiye’deki koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yapılmaktadır.