02 Eylül 2019

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu ve sözleşme makamı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan "Ufuk 2020'de Türkiye - II. Aşama" Projesi kapsamında 22-26 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ankara Limak Ambassadore Hotel'de TÜBİTAK'ın ev sahipliğinde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 30'a yakın katılımcıya yönelik "Twinning Proje Yazma Kampı" gerçekleştirildi.

Ana hedefi Ufuk2020 Twinning Çağrısı için rekabetçi ve üst düzey proje önerilerinin hazırlanmasında Türkiye'nin mükemmel ve iddialı araştırmacıları ve akademisyenlerine destek sağlamak olan etkinliğin önemi TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktası Sn. Çağrı Yıldırım tarafından gerçekleştirilen açılış konuşmasında vurgulandı. Katılımcılar etkinlik süresince TÜBİTAK- Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi alanı Ulusal İrtibat Noktası Sn. Zeynep Ceren Nurata ile temas etme ve Twinning programına ilişkin sorularını yüz yüze sorma imkanı buldular.

Etkinliğin ilk gününde proje eğitim koordinatörü Sn. Nikolaos Floratos etkinliğin kapsamı konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Proje Önerisi Geliştirme Uzmanı/eğitmen Sn. Grigoris Chatzikostas katılımcılara program kapsamındaki tüm etkinliklerle ilgili bilgiler aktardı. Twinning çağrıları kapsamında başarılı bir proje önerisi yazılması konusunda çeşitli sunumlar gerçekleştirdi. Etkinliğin son gününe, projeyi yürüten konsorsiyumun takım lideri Sn. Aleksander Bakowski katılarak katılımcılarla birebir görüşmeler sağladı.

Etkinlikte, 2015 yılında Komisyon tarafından başarılı bulunarak fonlanmaya hak kazanan proje sahibi Sn. Necvan Tokmak (Sağlık Bakanlığı) ve 2018 yılında Twinning alanında fonlanmaya hak kazanan proje sahibi Sn. Yelda Erden Topal (Dr. Derek Baker-ODTÜ) etkinliğimize konuşmacı olarak katılarak başarı hikayelerini ve proje önerisi yazım sürecine ilişkin bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Aktif katılım gerektiren eğitimler, soru-cevap oturumları ve etkinlik boyunca süren bire bir görüşmeler vasıtasıyla katılımcılar hem konunun kilit uzmanlarından değerli bilgiler edinme hem de birbirleriyle ağ kurma fırsatı yakaladılar.

TÜBİTAK yetkililerinin ve projenin uzmanlarının katılımcıların ilgilerine yönelik teşekkürleri ve katılımcılarla toplu fotoğraf çekimi sonrası etkinlik sonlandırıldı.