ufuk news
  28 Kasım 2018

Ufuk2020 Programı’nda projeler bağımsız hakemler tarafından değerlendirilmektedir. Siz de Ufuk2020 projelerini değerlendiren hakemlerden biri olabilirsiniz. Avrupa Komisyonu, hakemlere değerlendirme yaptıkları her bir tam gün için 450 Avro/gün ücret ödemektedir. Bunun yanı sıra, Brüksel’deki değerlendirmelere katılım için yol masrafları ve konaklama giderleri de ilgili mevzuata göre ödenmektedir.

Programda hakem olarak yer almak için öncelikle Avrupa Komisyonu’nun resmî web sayfasında Participant Portal’da yer alan “Experts” bölümüne giriş yapılır. Giriş yapmak için tıklayınız.

Sistemde kayıtlıysanız eğer hakemlik kaydınızı açılacak çağrı başlıklarına göre sürekli güncellemenizi öneririz. Bu işlem hakem olarak seçilme ihtimalinizi arttıracaktır. Hakemlik kaydınızı yaparken veya güncellerken anahtar kelimeleri (keywords) alanların çalışma programlarını referans alarak girmenizi öneririz. Örneğin enerji alanı altında açık olan "RES_23_2019:  Development of next generation biofuel and alternative renewable fuel technologies for aviation and shipping"  başlığında yer alan  “alternative renewable fuel technologies” ve “Next Generation Biofuel” ifadeleri anahtar kelime olarak yazmanız hakem olarak seçilme ihtimalinizi arttıracaktır. Uzmanlık alanlarınıza göre belirlediğiniz başlıklara yönelik aynı işlemi yapmanızı öneririz.

Bunlara ek olarak Ufuk2020 Programı Ulusal Koordinasyon Birimi olarak Avrupa Komisyonu ile iletişim halindeyiz. Programda yer alan Türk hakem sayısını arttırmak için Komisyona dönem dönem hakem listesi iletmekteyiz. Linkte yer alan formu doldurup ncpenergy@tubitak.gov.tr adresine iletmenizi rica ederiz. 

Ufuk2020 Enerji Alanı çalışma programına sayfasından ulaşabilirisiniz.

Saygılarımızla