27 Ağustos 2020

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun faydalanıcısı (TÜBİTAK), T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Projesi dahilinde, 27 Ağustos 2020 tarihinde Avrupa Yeşil Mutabakat alanında 450’yi aşkın katılımcının iştiraki ile Çevrimiçi Genel Eğitim düzenlendi.

Açılış konuşmasını, TÜBİTAK Ufuk2020 Enerji Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sayın Çağrı Yıldırım’ın gerçekleştirdiği etkinlik, TÜBİTAK Avrupa Birliği Çerçeve Programlar Müdürü Sayın Ufuk Atay’ın sunumu ile başladı. Sayın Ufuk Atay, Türkiye’nin Ufuk 2020 performansından bahsederek, araştırma ve inovasyon alanlarındaki başarılarına değindi. Sayın Atay daha sonrasında, Ufuk 2020’ye katılım kuralları, TÜBİTAK destek ve ödül programları hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Sunumuna Avrupa Yeşil Mutabakat çağrıları ile devam eden Sayın Atay, katılımcılarla çağrılarla ilgili önemli ve faydalı olabilecek etkinlik tarihlerini paylaştı. Sayın Atay, gelecek Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa Programı hakkında bilgi vererek sunumunu sonlandırdı.

Etkinliğin devamında Ufuk 2020’de Türkiye Faz- II Projesi'nin amacı ve çıktılarına yönelik bilgi verildi. Etkinlikte, projenin uzmanları tarafından Avrupa İklim öncelikleri ve Yeşil Mutabakat politikasıyla ilgili sunum gerçekleştirildi. Devam eden süreçte, Yeşil Mutabakat altında açılacak olan 20 başlığa yönelik detaylı bilgiler verildi. Etkinlik boyunca, katılımcılara anlık anket soruları da yöneltilerek katılımcıların aktif katılım olanağı sağlandı.

Yaklaşık üç saat süren etkinlik boyunca katılımcıların yeni açılacak çağrılara yönelik soruları cevaplanmış olup, faydalanabilecekleri linkler paylaşıldı. Etkinliğin son kısmında ise, Ufuk2020 yasal ve finansal konularına yönelik bir sunum yer aldı. Bu sunum süresince, bütçe oluşturma yöntemlerinden teklif ve proje zaman çizelgesine kadar birçok önemli noktaya da değinildi.

NOT: Etkinlik sunumları için, https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/360015945220-GT2-Green-Deal-Call-General-Training-Event adresini ziyaret edebilirsiniz. Etkinlik ayrıca, YouTube'da TurkeyinH2020 II hesabı üzerinden paylaşılacaktır.

Etkinlik kaydı için https://www.youtube.com/watch?v=Q1FvMNJdXEA&t=5358s adresini ziyaret edebilirsiniz.