ufuk news
  06 Temmuz 2019

Avrupa Komisyonu tarafından 7 Ekim 2019 tarihinde Belçika-Brüksel’de Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım Alanı 2020 yılı çağrılarına yönelik olarak bir bilgi günü, ETNA 2020 Projesi tarafından ise söz konusu çağrılara yönelik bir proje pazarı etkinliği düzenlenecektir.

Sınırlı sayıda kişinin katılım sağlayabileceği etkinliğe ivedilikle kayıt olunması tavsiye edilmektedir.

Etkinliğe kayıt olmak için lütfen tıklayınız

Etkinlik taslak programına ulaşmak için lütfen tıklayınız

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayınız

Ulaşım Alanı 2020 yılı çağrılarını incelemek için lütfen tıklayınız

 

Not 1: Etkinliğin sabah ve öğleden sonraki oturumları aynı binada düzenlenecek olup öğleden sonra düzenlenecek proje pazarı ve birebir görüşmeler oturumlarına kayıt olmak ve katılım sağlamak için öncelikle etkinlik kaydınızın onaylanması gerekmektedir. Etkinliğe katılım onay e-postası alan kişilere öğleden sonra düzenlenecek oturumlara kayıt için ayrıca kayıt bağlantısı gönderileceği belirtmiştir.

Etkinliğin öğleden sonra düzenlenecek oturumlarına yönelik bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Not 2: Her kurumdan en fazla iki kişinin kaydının onaylanabileceği belirtilmiştir.

 

TÜBİTAK Seyahat Destekleri Hakkında Önemli Notlar

-Sınırlı sayıda katılımcının seyahat masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Başvuru yapabilmek için etkinliğe kayıt olduktan sonra Avrupa Komisyonu tarafından iletilen onay e-postasının alınmış olması ve başvuruda sunulması gerekmektedir. Kayıt olduktan sonra Avrupa Komisyonu tarafından iletilen ilk e-posta kaydın alındığına dair olmakta ve bir onay niteliği taşımamaktadır. Kaydınızın Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması halinde iletilecek olan ikinci e-posta onay e-postasıdır.

-Etkinliğe yönelik TÜBİTAK Ufuk2020 Seyahat Desteğinden yararlanmak isteyen araştırmacıların başvurularını ikili görüşmelerin oluşturulmaya başlandığı 6 Eylül 2019 tarihinden sonra yapmaları beklenmektedir. Seyahat desteği başvurusu yapılırken proje pazarı etkinliği kapsamında toplantı isteği gönderilen/kabul edilen kişilerin listesinin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

TÜBİTAK Ufuk2020 Seyahat Destekleri için tıklayınız.

İlave Bilgiler

-Etkinliğin sabah düzenlenecek oturumunda yaklaşık 356 Milyon Avro destek bütçesi ayrılan Büyümeye Yönelik Ulaşım (havacılık, denizyolu ulaşımı, ulaşım emniyeti, şehir içi ulaşım, lojistik, altyapı, sosyo-ekonomik ve davranışsal araştırmalar, mavi büyüme),  Otonom Karayolu Araçları, Çevre Dostu Araçlar ve Gelecek Nesil Bataryalar 2020 yılı çağrı konularının tanıtılması, katılımcılara Ufuk 2020 Programı başvuru kuralları ve değerlendirme kriterleri hakkında bilgilendirmede bulunulması planlanmaktadır.

-Etkinlik 7 Ekim 2019 tarihinde Avrupa Komisyonu etkinlik sayfasında canlı olarak yayımlanacaktır.

-Etkinliğin öğleden sonra düzenlenecek oturumlarında, katılımcılara 2020 yılı çağrılarına yönelik proje fikirlerini ve/veya kurumsal kabiliyetlerini tanıtmak adına sunum yapabilme, önceden sistem üzerinden ayarladıkları birebir görüşmeleri gerçekleştirerek, proje fikirlerine yönelik konsorsiyum oluşturma veya mevcut konsorsiyumlara dahil olma imkanı sunulması planlamaktadır.

Sorularınız için ncptransport@tubitak.gov.tr adresimiz aracılığı ile bizlere ulaşabilirsiniz.