21 Şubat 2018

Ulaşım Araştırma Alanı 2018 (TRA 2018) etkinliği "Ulaşımda Dijital Çağ" başlığı altında 16-19 Nisan 2018 tarihleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenecek. Avusturya Ulaştırma, İnovasyon ve Teknoloji Bakanlığı, Avusturya Teknoloji Enstitüsü ve AustriaTech kuruluşlarının ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikte, Avrupa Komisyonu, Avrupa Yol Otoriteleri Konferansı (CEDR), Avrupa Ulaştırma Araştırmaları Birliği (ETRA) ve ulaşım alanında faaliyet gösteren Avrupa Teknoloji Platformları (ACARE, ALICE, ERRAC, ERTRAC, WATERBORNE) katkı veren kuruluşlar arasında olacak.

TRA 2018 etkinliğine ulaşım alanı araştırma ve yenilik faaliyetleri ile ilgilenen araştırmacıların, özel sektör ve kamu otoritesi temsilcilerinin, politika yapıcıların katılım göstererek yürütülmekte olan yenilikçi çalışmalar ve geliştirilen teknolojik çözümler hakkında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunulmaları bekleniyor.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek eş zamanlı toplantılarda ‘dijitalleşmenin ulaştırma ve haraketlilik sistemlerini nasıl dönüştüreceği’, ‘çevre dostu hareketlilik sistemleri geliştirerek rekabet gücünü koruma’ ve ‘Avrupa’nın ulaşım ve hareketlilik vizyonunun nasıl olması gerektiği’ konularına odaklanılacak.

Etkinlik Reed Fuarcılık Viyana Fuar Alanı'nda gerçekleşecek.

TRA 2018 etkinliği hakkındaki tüm detayları öğrenebilmek adına etkinliğin internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Etkinlik programına ise bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Etkinliğe kayıt ve katılım ücretleri hakkında bilgi edinmek için kayıt sayfasını ziyaret ediniz.

Etkinlik kapsamında, Ulaşım Ulusal İrtibat Noktaları projesi olan ETNA 2020 kapsamında, Ufuk2020 Ulaşım Alanı 2019 yılı çağrılarına yönelik olarak düzenlenecek olan proje pazarı etkinliğine 21 Mart 2018 tarihine kadar B2Match sayfasından kayıt olunabilir. Proje pazarına katılım ücretsiz olmakla beraber, TRA 2018'e kayıtlı olunması zorunluluğu bulunmaktadır.

Not:

Sınırlı sayıda katılımcının seyahat masrafları (proje pazarı etkinliği kapsamında) TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Başvuruda etkinlik ve proje pazarı kayıt belgelerinin, proje pazarı kapsamında yapılacak ikili görüşmelerin programının ve gerçekleştirilecek sunum materyalinin de TÜBİTAK'a iletilmesi beklenmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:

Serhat Melik / Muhammet Hakan Horzum

Ulaşım Alanı Ulusal İrtibat Noktaları

0312 298 1779

ncptransport@tubitak.gov.tr