WIDERA Twinning Sonuç
  28 Temmuz 2026

 

Ufuk Avrupa WIDERA Programında yer alan TWINNING (HORIZON-WIDERA-2026-02-WIDENING-01) çağrılarına ilişkin başvuru sonuçları açıklanmıştır. Söz konusu çağrı kapsamında Türkiye’den 10 kuruluşumuzun koordinatör, 2 kuruluşumuzun ortak olarak yer aldığı 10 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu projeler kapsamında sağlanan toplam katkı tutarı 7.010.287,5 Avro olarak gerçekleşmiştir.

Destek alan projelere ilişkin detaylar aşağıda yer almaktadır:

  • ENLIGHT-AI, Twinning for excellence in the application of unbiased Artificial Intelligence for the investigation, diagnosis, and treatment of neurodegenerative disease

Projede toplam 5 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 2 paydaşımız projeye katılım sağlamış ve aldığı hibe 779.875,00 Avro olmuştur. Söz konusu projede;

Boğaziçi Üniversitesi, proje koordinatörü; Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ise proje ortağı olarak yer almaktadır.

  • FERM-UP, Fermentation-Driven Upcycling and Advanced Characterisation of Agro-Food Industry By-Products

Projede toplam 3 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız, Selçuk Üniversitesi, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 732.375,00 Avro olmuştur. 

  • GEOTHERMIS, Twinning IZTECH in Geothermal Landscape Systems

Projede toplam 5 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 562.875,00 Avro olmuştur. 

  • ReBuild-3D, Research Excellence and Capacity Building for Advanced 3D Printing of Carbonated Low-Clinker Precast Concrete

Projede toplam 6 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 2 paydaşımız projeye katılım sağlamış ve aldığı hibe 665.500,00 Avro olmuştur. Söz konusu projede;

Özyeğin Üniversitesi, proje koordinatörü; Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği ise proje ortağı olarak yer almaktadır.

  • SOTERIA, Strengthening Organisational Capacity towards hEritage Resilience, Innovation, and Attractiveness at IZTECH

Projede toplam 3 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 739.890,00 Avro olmuştur.

  • SPARK, Strategic Partnership for Advancing Next-generation Wearable Biosensors Through Knowledge Exchange

Projede toplam 3 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız Koç Üniversitesi, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 789.375,00 Avro olmuştur.

  • TWIN-CLIMAGRI, Twinning for Excellence in Digital Agriculture Technologies Adapted to Climate Change and Water Scarcity

Projede toplam 5 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 581.200,00 Avroolmuştur.

  • TWIN-SENSTAT, Twinning for Statistical Inference, Reliability, and Intelligent Sensing Systems

Projede toplam 3 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız Selçuk Üniversitesi, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 789.375,00 Avro olmuştur.

  • TWIST, Twinning Initiative for Soft Robotics Transition

Projede toplam 8 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız Bilkent Vakıf Üniversitesi, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 750.500,00 Avro olmuştur.

  • ZEBRARE-TWIN, Twinning to Boost Rare Disease Research Through Zebrafish Models

Projede toplam 4 kurum ve kuruluş yer almaktadır. Ülkemizden 1 paydaşımız Hacettepe Üniversitesi, proje koordinatörü olarak yer almakta ve aldığı hibe 765.625,00 Avro olmuştur.

Tüm Kurum, Kuruluşları ve Değerli Akademisyenlerimizi, rekabetin oldukça yoğun olduğu bu çağrıdaki başarılarından dolayı tebrik eder; verimli bir proje uygulama süreci dileriz.

***