
Ufuk Avrupa Programı kapsamında ve kadın girişimciler odağında yürütülen Women TechEU Programı’nın 2. çağrısı sonuçlandı! Avrupa Yenilik Ekosistemleri (EIE) Çalışma Programı çerçevesinde yürütülen çağrıya 827 başvuru sunulmuş ve değerlendirme sonucunda Türkiye‘den LimbuStem destek almaya hak kazanmıştır. Ülkemiz; başvuru sayısında Almanya, Hollanda ve İtalya gibi ülkeleri geride bırakarak en çok başvuru yapan 3. Ülke olmuştur.

Women TechEU Programı ile, üst düzey kadın yöneticilerin liderlik ettiği derin teknoloji girişimlerinin büyümesi teşvik edilmektedir. Bu kapsamda desteklenen firmalara:
75.000 Avro hibe ile yenilikçi fikirlerini geliştirme ve şirketlerini büyütme imkânı,
EIC İş Hızlandırma Hizmetleri (BAS) kapsamında Kadın Liderlik Programı aracılığıyla mentörlük ve koçluk hizmetleri,
InvestEU ve Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) tarafından düzenlenen özel etkinliklere katılım fırsatı sağlanacaktır.
Bu yıl desteklenenler arasında yer alan LimbuStem, oftalmoloji (görme yolları hastalıkları ve cerrahisi) alanlarında yenilikçi tıbbi tedaviler geliştirmektedir. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalında Göz Doktoru olarak görev yapan Doç. Dr. Özlem Barut Selver ve Biyomühendis Dr. Mehmet Gürdal tarafından kurulan şirket, limbal kök hücre yetmezliğine bağlı görme kaybı tedavisi üzerinde çalışmalar yürütmektedir. Limbustem, kornea körlüğüne neden olabilen limbal kök hücre eksikliği (LSCD) için yenilikçi bir tedavi geliştirmektedir. Ürünleri Limbustem PRO AMEX, görmeyi geri kazandırmayı ve hastaların yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayan in vitro kültürlü bir limbal epitel hücre tedavisidir. Ürün, Türkiye'deki denemelerin ardından Avrupa'da pazara girmeye hazırlanmakta ve LimbuStem, bu yenilikçi tedaviyi küresel pazarda en etkili çözüm olarak sunmayı hedeflemektedir.
Doç. Dr. Özlem Barut Selver ve ekibini tebrik eder, projelerinde başarılar dileriz!