EIE çağrıları arasında Women TechEU adında bir derin teknoloji startup’ının üst yönetim pozisyonda (CEO, CTO veya eşdeğeri) veya şirketin kurucusu/kurucu ortağı kadın olan firmalara yönelik bir çağrı bulunmaktadır.
  22 Temmuz 2022

Avrupa Birliği’nin arge ve teknolojiyi desteklemek üzere 2021 yılında faaliyete geçirdiği Ufuk Avrupa programı 2027 yılına dek devam edecektir. Bu program dahilinde Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (European Innovation Ecosystems – EIE) adında bir program oluşturulmuştur. EIE çağrılarının amacı, start-upların ölçeklendirilmesini destekleyen ve AB çapında yıkıcı inovasyonu teşvik eden daha bağlantılı ve verimli inovasyon ekosistemleri yaratmaktır.

 

EIE çağrıları arasında Women TechEU adında bir derin teknoloji startup’ının üst yönetim pozisyonda (CEO, CTO veya eşdeğeri) veya şirketin kurucusu/kurucu ortağı kadın olan firmalara yönelik bir çağrı bulunmaktadır. Çağrının amacı:

ü  Kadınların derin teknolojide liderlik pozisyonlarına katılımını teşvik etmek ve desteklemek,

ü  Derin teknolojide liderlik pozisyonlarında kadın becerilerini ve kapasitelerini geliştirmek,

ü  Avrupa’da daha eşit ve kapsayıcı bir inovasyon ekosistemi sağlamaktır.

Bu çağrı kapsamında firmanın “erken aşama”da olması gerekmektedir. Yani start-up’ın:

ü  Çağrıya başvurduğu tarihten en geç 6 ay önce kurulmuş olması veya 6 yaşından küçük olması,

ü  Sınırlı fona erişebilmiş olması (1 milyon Avro’ya kadar),

ü  Yüksek kaliteli minimum seviyede uygulanabilir bir ürüne (Minimum Viable Product – MVP) henüz ulaşamamış olması gerekiyor.

 

Çağrıda proje başına 75.000 € verilecek ve start-up’ın kendini ölçeklemesi, MVP’ye ulaşması ve uluslararası ticarileşme sürecinde kullanması beklenecek. Çağrıya son başvuru tarihi 4 Ekim 2022 tarihidir. Çağrıya başvurmak için ekteki başvuru formunun, firmayı ve inovasyonu anlatan 3 dakikalık pitch videonun çağrı sayfası üzerinden sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Çağrıya dair her türlü bilgiye ekteki dokümandan ve https://eic.ec.europa.eu/eic-funding-opportunities/european-innovation-ecosystems/women-techeu_en linkinden erişebilirsiniz.