ufuk news
  06 Temmuz 2021

Etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, yararlanıcı kurumu TÜBİTAK, yürütücü kurumu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020'de Türkiye Faz-II” projesi kapsamında 2 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

6 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen etkinliğin devamı niteliğindeki seminer 55 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Web semineri, TÜBİTAK Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Ulusal İrtibat Noktası Sayın Merve Polat’ın açılış konuşması ile başladı. Polat açılış konuşmasında, “Ufuk2020’den Ufuk Avrupa’ya EIC yapısında bazı önemli değişiklikler olmuştur. Ufuk2020’de yer alan Yeni ve Gelişen Teknolojiler, KOBİ’lerde Yenilikçilik ve Risk Finansmanına Erişim programlarının Ufuk Avrupa Programı’nda, Yenilikçi Avrupa sütununun Avrupa İnovasyon Konseyi bileşeni altında birleştiğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı. Ufuk Avrupa web sitesinin çok yakında hizmete gireceğini hatırlatan Polat, güncel gelişmeleri takip edebilmeleri için katılımcılara www.ufuk2020.org.tr adresi aracılığıyla haber bültenine abone olabileceklerini ve daha sonra aboneliklerinin yeni web sitesine aktarılabileceğini belirtti.

Etkinlikte, Ufuk Avrupa Programı ve programın önemli bir bileşeni olan EIC hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen KOBİ'leri bilgilendirmek üzere uluslararası uzmanların sunumları yer aldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Türkiye ve Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı Hakkında

Pazar ihtiyaçlarını doğrudan karşılayan ve yenilikçi fikirler geliştiren KOBİ'leri destekleyen EIC Hızlandırıcı Programı, Avrupa Birliği'nin Ufuk Avrupa Programı kapsamında kritik önem taşımaktadır. “Ufuk 2020'de Türkiye Faz II” projesi, Türk işletmelerinin bu programa dahil olmalarını amaçlamaktadır. Bu desteğe eğitim, teklif yazma, fikri mülkiyet hakları ve yasal süreçler, aracılık etkinlikleri, web seminerleri ve çevrimiçi araçlar dahildir. Türkiye'deki KOBİ'ler, Proje Yazma Eğitimi etkinlikleri aracılığıyla Etki, Mükemmellik ve Uygulama gibi temel kavramlara odaklanan EIC Hızlandırıcı Programı ışığında başarılı projeler geliştirebileceklerdir.

Etkinlikte gerçekleşen sunumlar, etkinlik kaydı ve daha fazla bilgi için,

https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/4402593365778-Webinar-The-New-EIC-Programme-What-s-in-it-for-SMEs-  ve https://ufuk2020.org.tr/tr sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.