Yenilikçi KOBİ'ler İçin Avrupa Ortaklığı / Innowwide 1. Çağrısı Açıldı
  09 Eylül 2022

“Yenilikçi KOBİ'ler için Avrupa Ortaklığı / Innowwide” programının ilk çağrısı açıldı. Uluslararası pazarlarda araştırma veya ticari hedeflerin uygulanabilirliğini değerlendirmek amacıyla oluşturulacak fizibilite proje önerilerinin sunulabileceği çağrıda, proje başına 60.000 Avro hibe verilecektir. Çağrı, 5 Eylül 2022 ile 15 Kasım 2022 (17:00 CET) tarihleri arasında açık olacaktır.

Proje önerileri için hedef bölge/ ülke seçilmesi ve orada yerel bir paydaş ile ortaklık kurulması gerekmektedir. En fazla altı ay sürecek projelerde, KOBİ'lerin yenilikçi projeler veya çözümler için piyasa fizibilite çalışmaları yürütmesi ve seçilen hedef ülkede yerel uzmanlarla çalışması beklenmektedir.

Çağrı kapsamında başarılı bulunan fizibilite proje önerilerinin finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanacaktır. Avrupa Birliği tarafından sağlanacak finansman, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika, Orta Doğu veya Asya-Pasifik'teki bir paydaş ile proje ortaklığı kuran Avrupa Birliği Üye Ülkeleri veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerindeki KOBİ'ler içindir. Çağrı kapsamında sağlanan finansmandan yalnızca Avrupa Birliği üye ülkeleri veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerindeki KOBİ'ler yararlanabilse de, seçilen hedef ülkedeki ortaktan altyüklenici olarak hizmet alınabilmektedir. Altyüklenici ortaklar ile proje başvurusu öncesinde bir taahhüt imzalanması gerekmektedir. Bu yıl, Yenilikçi KOBİ'ler için Avrupa Ortaklığı /Innowwide kapsamında toplam 50 proje fonlanacaktır (25'i Afrika'daki ortaklarla kurulmuş projelere verilecektir.).

Çağrıya ilişkin bilgi, rehber dokümanlar ve başvuru formu örneği için lütfen tıklayınız.

BAŞVURU

Başvurular, AB Üye ülkelerinde veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerindeki yerleşik KOBİ'yi yasal olarak temsil etmeye yetkili bir kişi tarafından doldurulmalı ve sunulmalıdır. Başvurular aşağıdaki linkte yer alan SmartSimple platformundan tamamlanmalıdır:

https://eureka.smartsimple.ie/

Başvuru koşulları:

• AB üye ülkelerinde veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerinde yerleşik bir KOBİ olmak ve Kuzey veya Güney Amerika, Asya-Pasifik veya Orta Doğu'da yerleşik bir proje ortağı ile anlaşmış olmak;

VEYA

• AB üye ülkelerinde veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerinde yerleşik bir KOBİ olmak ve bir Afrika ülkesinde yerleşik bir proje ortağı ile anlaşmış olmak;

VEYA

• AB üye ülkelerinde veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerinde yerleşik bir KOBİ olmak ve halihazırda hizmet verilen bir Afrika firması adına başvuruda bulunmak.

Başvurular bu üç gruptan biri altında sınıflandırılacaktır. Herhangi bir AB Üye ülkesinde veya Ufuk Avrupa Asosiye ülkesinde yerleşik bir KOBİ iseniz ve başvurunuzu AB’ye ya da Ufuk Avrupa Asosiye ülkelerine yönelik inovasyon yapan bir Afrika firması adına yapıyorsanız, başvuruda Afrikalı paydaş “ana altyüklenici” olarak kabul edilecektir. Aynı değerlendirme kriterleri üç kategoriden herhangi biri için de geçerlidir.

 

Başvuru Adımları:

1. https://eureka.smartsimple.ie/ adresinden kaydolun

2. Başvuru formunu İngilizce olarak doldurun.

Not: Proje başvurunuzu göndermeden önce karşı ortağınızı (piyasa fizibilite projesinde ana altyüklenici olacak taraf) platformda üzerinde bir taahhüt imzalamaya davet etmeniz gerekmektedir.

3. Eklerinizi yükleyin:

• Mali tablolar veya iş planı

• Çalışma planı

4. Doldurduğunuz başvuru formunuzu son çağrı tarihinden önce elektronik olarak gönderin.

DEĞERLENDİRME

Eksiksiz ve uygun başvurular, çevrim içi çağrı yönetimi platformunu kullanarak üç bağımsız hakem (biri raportör olarak görev yapan, mutabakat raporunun hazırlanmasından sorumlu) tarafından aşağıdaki üç kritere göre değerlendirilir.  Puanlama 200 üzerinden yapılmaktadır.

Aşağıda yer alan eşik değerlerden herhangi birinin altında puan alan başvurular reddedilecektir:

• Mükemmellik: 30 puan

• Etki: 50 puan

• Uygulamanın kalitesi ve verimliliği: 30 puan

Bağımsız bir değerlendirme paneli, değerlendirme sonuçlarına göre bir sıralama listesine karar verecektir. Bu çağrıda, iki ayrı sıralama listesi yapılacaktır:

1. Kuzey ve Güney Amerika, Asya-Pasifik veya Orta Doğu'da ortakları olan en az 25 proje

2. Afrikalı bir ortakla toplam 25 projeye kadar

TAKVİM

• Çağrı açılışı: 5 Eylül 2022

• Çağrı son tarihi: 15 Kasım 2022, 17:00 CET

• Değerlendirme sonuçları (tahmini): Mart 2023

• Hibe anlaşması imzalanması (tahmini): Nisan 2023

 

İletişim:

Yenilikçi KOBİ'ler için Avrupa Ortaklığı/Innowwide Çağrı Sekretaryası  

innowwide@eurekanetwork.org

 

Dr. Elif DOĞAN-ARSLAN

 

Yenilikçi KOBİ'ler için Avrupa Ortaklığı Koordinasyon Grubu Temsilcisi

TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı
 

Tel: 0312 298 1416

E-posta: eurostars@tubitak.gov.tr