ICapital
  09 Eylül 2022

Avrupa Komisyonu tarafından bu yıl sekizinci kez verilecek olan Avrupa Yenilik Başkenti Ödülleri (iCapital), inovasyonu en iyi şekilde destekleyen Avrupa şehirlerine yerel inovasyon ekosistemlerini şekillendirmede oynadıkları rolü ve inovasyonu teşvik etmek üzere verilen bir takdir ödülüdür.

iCapital, AB'nin araştırma ve yenilik çerçeve programı olan Ufuk Avrupa kapsamında verilen dört Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) ödülünden biridir. Ödül, Avrupa Yenilik Konseyi ve KOBİ Yürütme Ajansı tarafından yönetilmektedir ve kazananlar, bağımsız uzmanlardan oluşan iki üst düzey jüri tarafından yapılan bir değerlendirmenin ardından seçilmektedir.

Yarışmada, “Avrupa Yenilik Başkenti” ve “Avrupa Yükselen Yenilikçi Şehir” kategorilerinde toplam altı ödül verilecektir.

 “Avrupa Yenilik Başkenti” kategorisinde başvuru yapan Başakşehir Belediyesi de kendi kategorisinde yarı finale kalan adaylar arasında yer almaktadır. Bu kategorideki yarı finalistler şu şekildedir:

  • Aix-Marseille (Fransa)
  • Başakşehir (Türkiye)
  • Espoo (Finlandiya)
  • Madrid (İspanya)
  • Valencia (İspanya)
  • Warsaw (Polonya)

Başvuru tarihi 30 Haziran 2022’de sona eren çağrı neticesinde kazanan başvuru şehirlere ödüllerin 7/8 Aralık 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek EIC Zirvesi’nde verilmesi planlanmaktadır. 

Yarı Final sonuçları duyurusu için EIC’nin ilgili sayfasına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

https://eic.ec.europa.eu/news/european-capital-innovation-awards-icapital-2022-semi-finalists-announced-2022-09-08_en