EIC Hızlandırıcı Çevrim içi Etkinlikleri
  11 Mart 2022

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, yararlanıcı kurumu TÜBİTAK, yürütücü kurumu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olan ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen “Ufuk 2020'de Türkiye Faz-II” Teknik Destek Projesi çerçevesinde, 7 Mart tarihinde KOBİ’ler için web semineri, 10 Mart tarihinde ise KOBİ’ler için proje yazma eğitimi gerçekleştirildi.

7 Mart tarihinde 129, 10 Mart tarihinde 164 kişinin katılımıyla gerçekleşen iki günlük etkinlikler çerçevesinde katılımcılara Ufuk Avrupa ve özellikle EIC Hızlandırıcı Programı özelindeki fırsatlar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca programa başvuru sürecinde gerekli üç ana başlık olan IDEATION, GO2MARKET ve DEVELOPMENT alanları hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte uluslararası uzmanların sunumları yer aldı ve interaktif olarak katılımcıların soruları yanıtlandı.
 

Avrupa Yenilik Konseyi (EIC) Hızlandırıcı Programı Hakkında

Pazar ihtiyaçlarını doğrudan karşılayan ve yenilikçi fikirler geliştiren KOBİ'leri destekleyen EIC Hızlandırıcı Programı, Avrupa Birliği'nin Ufuk Avrupa Programı kapsamında kritik önem taşımaktadır. “Ufuk 2020'de Türkiye Faz II” Teknik Destek Projesi, Türk işletmelerinin bu programa dahil olmalarını amaçlamaktadır. Bu desteğe eğitim, teklif yazma, fikri mülkiyet hakları ve yasal süreçler, aracılık etkinlikleri, web seminerleri ve çevrim içi araçlar dahildir. Türkiye'deki KOBİ'ler, web seminerleri ve proje yazma eğitimi etkinlikleri aracılığıyla EIC Hızlandırıcı Programı ışığında başarılı projeler geliştirebileceklerdir.
 

Etkinlikte gerçekleşen sunumlar, etkinlik kaydı ve daha fazla bilgi için:

https://th2020.zendesk.com/hc/en-us/articles/4502827045138-Webinar-The-New-EIC-Programme-What-s-in-it-for-SMEs-