ufuk news
  09 Temmuz 2021

ScaleTHENGlobal, AB tarafından finanse edilen ve EIT Kentsel Ulaşım ortakları aracılığıyla uygulamaya konulan; kentsel zorluklarla mücadele eden yenilikçi çözümlerle en umut verici kentsel mobilite girişimlerini arayan bir programdır. ScaleTHENGlobal ayrıca EIT Kentsel Ulaşım Business Creation yatırım girişimlerine ve finansman araçlarına erişim sunar.

ScaleTHENGlobal, startup'ları Avrupa'daki işlerini büyütmeleri, büyümeyi yönlendirmeleri ve uluslararası hale gelmeleri için destekler. Ayrıca, kentsel ulaşımla ile ilgili Avrupa ekosisteminde işlerini genişletmek isteyen Avrupa dışından girişimleri de destekler.

15 startup projesi ön elemeyi geçmiştir. Firmaları incelemek için linke tıklayabilirsiniz.

Projeleri desteklenmeye uygun görülmüş olan startup firmalarının şehirle ortak geliştirecekleri projeler üç şehir (ya da ilçe) için pilot olarak uygulamaya geçirilecektir.

Şehir olarak başvuru yapabilmek için, desteklenmeye uygun görülen startupların profillerini inceledikten sonra, şehrinizin karşılaştığı bir zorlukla ilişkilendireceğiniz ve çözüm sağlayabileceğiniz bir firma olduğuna kanaat getirirseniz, linkten başvuru formunu doldurarak pilot şehir olmak için başvurabilirsiniz. Startup firma ile birlikte şehrin kuracağı ortak girişimlerden en iyi üç pilot projeye, proje başına  50.000 €'ya kadar finansman sunulacaktır.

Değerlendirme kurulu 4 üyeden (2 EIT UM, 1 ScaleTHENGlobal konsorsiyumu, 1 City Club üyesi) oluşmakta olup, teklifleri standartlaştırılmış bir dizi kritere (örneğin kaynaklar, ortaya konan zorluk, diğerleri arasında uygunluk) göre puanlayacaktır. Toplam puanı 15 üzerinden 10'un üzerinde olan teklifler, en iyi 3 pilot projeyi seçmek için startuplarla eşleştirilecektir. Çağrıya tüm şehirlerin katılımına açık olup üyelik şartı aranmamaktadır.

Başvular linkteki form üzerinden yapılacaktır.

Şehirler başvuru formunu birden çok zorluk için birden fazla kez doldurarak istediği kadar başvuruda bulunabilir. Form, 15 Temmuz 2021 gün sonunda kapanacaktır.

Seçilen girişimler, profilleriyle birlikte Business Creation web sayfasında ve EIT Urban Mobility iletişim kanalları aracılığıyla ilan edilecektir.

Detaylı bilgi için sayfasını ve sayfasını inceleyebilirsiniz.

 

ScaleTHENGlobal şehir pilotları ile ilgili herhangi bir sorunuz varsa, scalethenglobal@eiturbanmobility.eu ile iletişime geçebilirsiniz.

Genel sorularınız için bizlerle ncptransport@tubitak.gov.tr uzerinden iletişime geçebilirsiniz.