Gorsel
  27 Nisan 2023

2020 yılından bu yana Avrupa şehirlerinin karşılaştığı zorlukları çözererek, vatandaşların yaşamlarını iyileştirmek için yenilikçi fikirleri gerçek hayatta test ederek uygulamaya geçirme amacıyla  “İnovasyon Programı” altında çağrılar açan EIT Urban Mobility (Kentsel Ulaşım);  2023-2025 İş Planı kapsamındaki hedefleri gerçekleştirmek amacıyla bu yıl da çağrıya çıkmıştır. 6 Nisan 2023 açılışlı ve 7 Haziran 2023 kapanışlı EIT Kentsel Ulaşım 2024 İnovasyon Çağrısı ile ilgili detaylara linkteki geçmiş haberimizden ve diğer haberimizden ulaşabilirsiniz.

  

EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye* ekibi tarafından 2 Mayıs Salı günü saat 10.00 – 12.00 arasında  İnovasyon Çağrısı hakkında bir Online Bilgilendirme Etkinliği düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız

Kayıt için lütfen tıklayınız

İnovasyon Çağrısı Hakkında Bir Online Bilgilendirme EtkinliğiProgramı:

  • 10.00 – 10.20 – Açılış & EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye tanıtımı
  • 10.20 – 11.15 – İnovasyon çağrısı ve başvuru süreci hakkında bilgilendirme
  • 11.15 – 11.30 – Başarı hikayeleri – Urban Air Traffic Management (Alparslan Güzey- İKÜ Teknoloji Transfer Ofisi)
  • 11.30 – 12.00 – Soru & Cevap

İnovasyon Çağrısının Odak Alanları:

  •  Sürdürülebilir Şehir Lojistiği: Operasyonel, paylaşımlı hizmetler, yeni iş modelleri, şehir lojistiği için yeni teknolojiler.
  •  Enerji ve Mobilite: Kentsel hareketlilikten kaynaklı karbon emisyonunu azaltacak sıfır emisyonlu ve temiz enerji teknolojileri.
  •  Geleceğin Mobilitesi: Şehir yaşamını, çalışma ortamını ve şehir içi hareketliliği iyileştirecek ve geliştirecek yeni dijital çözümler.

Önemli Tarihler:

Çağrı Açılışı: 6 Nisan 2023

Son Başvuru Tarihi: 7 Haziran 2023, 17:00 CET

Seçim & Değerlendirme (1.Aşama) : Haziran-Ağustos 2023

Mülakata Davet (2. Aşama): Eylül-Ekim 2023

Sonuçların Duyurulması: Ekim-Kasım 2023

Hedeflenen Proje Başlangıç Tarihi: 1 Ocak 2024

 

İletişim:

Etkinlik ile ile ilgili sorularınız için ceren.cakir@farklabs.com adresine ulaşabilirsiniz.

Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

*EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye (Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü Kentsel Hareketlilik Bölgesel Planlama Merkezi), Türkiye’de kentsel hareketlilik alanında farkındalığı artırmak, yeni kentsel hareketlilik teknolojilerini paylaşmak, yerel paydaşları uluslararası EIT Kentsel Hareketlilik topluluğuyla buluşturmak üzere, Sabancı Üniversitesi ve PwC Türkiye iş birliğinde Fark Labs öncülüğünde faaliyet göstermektedir. Merkez aracılığıyla girişimlere mentorluk, networking, bilgiye ve finansmana erişim, EIT ekosistem ortaklarıyla buluşma gibi olanaklar sunulmaktadır.