Clean Aviation
  03 Ocak 2022

Temiz Havacılık Ortaklığı Bilimsel Danışma Organı için uzmanlar aramaktadır. Adaylar, ilgili bir bilimsel alanda (tercihen lisansüstü düzeyde) bir üniversite derecesine ve havacılığın iklime etkisini azaltma alanında en az 15 yıllık mesleki deneyime sahip olmalıdır.

Temiz Havacılık Ortaklığı 2050 yılına kadar iklim nötrlüğünün sağlayacak yeni hava araçları teknolojileri geliştirmeyi amaçlar. Ortaklık, 2035 yılına kadar %30 ila %50 daha düşük emisyonlu yeni uçakların geliştirilmesini ve 2050 yılına kadar dünya sivil havacılık filosunun %75'inin değiştirilmesini hedeflemektedir. Geliştirilen hava araçları, sürdürülebilir yakıtların kullanımıyla birleştirildiğinde ve enerji kaynağı olarak hidrojen kullanıldığında %90'a varan CO2 azaltımı veya sıfır CO2 emisyonu sağlayacaktır.

Ortaklık hakkında ve konu hakkındaki geçmiş haberlerimize linklerden ulaşabilirsiniz.

İlgi Beyanı Çağrısının tam metnine, seçilebilme kriterlerine ve başvuru yönlendirmelerine linkteki dosyadan ulaşabilirsiniz.

Başvurular Clean Sky Açık Pozisyonları web sayfası aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılacaktır.

İlgi Beyanı Çağrısı 5 Ocak 2022, Çarşamba günü 23.59 (CET) saatinde sona erecektir

 

 

Ortaklık Taslak Stratejik Araştırma Ajandasına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.clean-aviation.eu/files/Clean_Aviation_SRIA_16072020.pdf

 

 

Konu ile ilgili detay sorularınız için recruitment@cleansky.eu adresine ulaşabilirsiniz.

 

Genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bilim Kuruluna girmek için başvuru yapmış/yapacak olan Türk araştırmacılarımızın ayrıca bu adres üzerinden bizleri de bilgilendirmelerini rica ederiz.