Clean Aviation
  30 Kasım 2021

Clean Sky Ortaklığının devamı niteliğindeki Clean Aviation Partnership (Temiz Havacılık Ortaklığı) Avrupa Komisyonu tarafından Ufuk Avrupa Çerçeve Programı kapsamında başlatılan bir kamu-özel sektör ortaklığıdır. Avrupa Komisyonu ile Avrupa havacılık sektöründen temsilcilere sahip olan ve 2021'den 2031'e kadar faaliyetlerine devam edecek olan ortaklığın toplam bütçesi 4,1 milyar Avroyu aşacak ve bunun 1,7 milyar Avrosu Avrupa Birliği tarafından finanse edilecektir.

Temiz Havacılık Ortaklığı 2050 yılına kadar iklim nötrlüğünün sağlayacak yeni hava araçları teknolojileri geliştirmeyi amaçlar. Ortaklık, 2035 yılına kadar %30 ila %50 daha düşük emisyonlu yeni uçakların geliştirilmesini ve 2050 yılına kadar dünya sivil havacılık filosunun %75'inin değiştirilmesini hedeflemektedir. Geliştirilen hava araçları, sürdürülebilir yakıtların kullanımıyla birleştirildiğinde ve enerji kaynağı olarak hidrojen kullanıldığında %90'a varan CO2 azaltımı veya sıfır CO2 emisyonu sağlayacaktır.

Temiz Havacılık Ortaklığı Bilimsel Danışma Organı için uzmanlar aramaktadır. Adaylar, ilgili bir bilimsel alanda (tercihen lisansüstü düzeyde) bir üniversite derecesine ve havacılığın iklime etkisini azaltma alanında en az 15 yıllık mesleki deneyime sahip olmalıdır.

İlgi Beyanı Çağrısının tam metnine, seçilebilme kriterlerine ve başvuru yönlendirmelerinelinktekidosyadan ulaşabilirsiniz.

Başvurular Clean Sky Açık Pozisyonları web sayfası aracılığıyla çevrimiçi olarak yapılacaktır.

İlgi Beyanı Çağrısı 5 Ocak 2022, 12:00 CET Çarşamba günü sona erecektir

 

Ortaklık Taslak Stratejik Araştırma Ajandasına linkten ulaşabilirsiniz: https://www.clean-aviation.eu/files/Clean_Aviation_SRIA_16072020.pdf

 

Konu ile ilgili detay sorularınız için recruitment@cleansky.eu adresine, genel sorularınız için bizlere ncptransport@tubitak.gov.tr adresi aracılığıyla ulaşabilirsiniz.