29 Aralık 2022

Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Kümesi'nin "Demokrasi", "Sosyal ve Ekonomik Dönüşümler" ve "Kültürel Miras ve Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler" hedefleri altında toplanan 2023 çağrıları kapsamında hakemlik yapabilecek kişilerin belirlenmesi ve Avrupa Komisyonu'na önerilmesi amacıyla bir çalışma yürütülmektedir. Bilindiği üzere Avrupa Komisyonu Ufuk Avrupa Programı altındaki çağrılara sunulan projeleri bağımsız hakemlerin değerlendirmesine tabii tutmaktadır. TÜBİTAK olarak Küme 2 altındaki 2023 çağrılarındaki Türk hakem sayısını artırmak için Avrupa Komisyonu'na sizlerden toplayacağımız bilgiler iletilecektir. Önerilecek hakem listesinde yer almak için aşağıdaki adımları en geç 9 Ocak 2023 tarihine kadar tamamlamanız beklenmektedir. 

  1. Küme 2: Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Kümesi 2023 çağrı başlıkları listesinin incelenerek hakemlik yapılabilecek başlıkların belirlenmesini takiben çağrıların detaylarının bulunduğu Çalışma Programı dokümanından seçilen başlık detaylarının okunması
  2. Çağrılarda hakemlik yapmak isteyen kişilerin https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/work-as-an-expert adresine kayıt olmaları gerekmektedir. Kaydınızı oluştururken Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Kümesi 2023 çağrılarnda hakemlik yapmak istediğiniz başlıkta yer alan anahtar kelimeleri kullanmanız çok önemlidir. 
  3. Hakemlik kaydınız tamamladıktan sonra https://ufukavrupa.org.tr/tr/hakemlik-anketi adresindeki bilgilerin doldurulması (Bu bilgilerin bir önceki adımda Avrupa Komisyonu sayfasına girilen bilgilerle aynı olmasına dikkat ediniz.)

Hakemlikle ilgili detaylı bilgi için https://ufukavrupa.org.tr/tr/ufukavrupada-hakemlik adresini ziyaret edebilirsiniz.