Enuac
  25 Ağustos 2022

“Innovations For Managing Sustainable Urban Accessibility (Sürdürülebilir Kentsel Erişilebilirliği Yönetmek İçin Yenilikler-İnovasyon)” Çağrısı Ufuk2020 Programı “Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım” Alanı kapsamında açılmış olan bir ERA-NET Co-fund (ortak fonlama, uluslararası ve ulusal değerlendirmeye tabii) programı olan “ERA NET Urban Accessibility and Connectivity (Kentsel erişilebilirlik ve Bağlantısallık- EN-UAC)” altında açılacaktır. Çağrıda yenilik odaklı araştırma ve geliştirme projelerinin; yeni uygulamaları, ilgili teknolojileri, iş modelleri ve politikaları, şehirlerin bu önlemleri kavramsallaştırması, pilot uygulaması ve ölçeklendirmesine olanak sağlayacak şekilde kolaylaştırarak şekilde ele alması beklenmektedir.

 

İsveç’te bir üniversitede göre yapmakta olan bir araştırmacı tarafından aşağıdaki Çağrı Başlığı için ilgili nitelikleri taşıyan ortak/ortaklar aramaktadır.

 

Çağrı 2: Kentsel erişilebilirliğin daha katılımcı ve kabul görür hale getirilmesi için tedbirler alınması (Making measures for managing urban accessibility accepted and participatory)

Fikir sahibi araştırmacı ilgili çağrı için koordinatör (ana başvuru sahibi) ya da ortak (partner) rolünde başvuru yapabileceğini beyan etmiştir. Çağrı için, vatandaşların e-ticaret alışveriş seçeneklerinin yanı sıra çevre dostu ulaşım biçimlerini kullanarak; daha sonra hizmet ve ürünlerde indirimler için uygulamanın sanal pazarı içerisinde harcayabilecekleri kredi kazanmalarını sağlayan  bir mobil uygulama geliştirilmesi planlanmak istenmektedir.

Türkiye'den ortaklıkta yer almak ile ilgilenen uygulama geliştirme şirketi veya araştırma merkezi aranmaktadır.

 

Çağrı konuları, çağrı kuralları, proje gereksinimleri ve projelerden beklenen diğer niteliklere ilişkin detaylı bilgilere uluslararası çağrı metninden ulaşabilirsiniz.

Ulusal Başvuru Kurallarını içeren Çağrı Duyurusu metni buradan indirilebilir.

 

Çağrı içeriği, başvuru koşulları, önemli tarihler, ulusal ve uluslararası başvuru süreçleri, değerlendirme süreçleri ve ortak bulma ile ilgili detaylı bilgi içeren geçmiş haber metinlerimize ulaşmak için lütfen tıklayınız:

 

 

İlgili olabilecek kuruluşlarınlinkte yer alan ilgi beyanı (Expression of Interest) dokümanını 27 Ağustos 2022 Cumartesi 13:00 saatine kadar doldurup ncptransport@tubitak.gov.tr adresine iletmeleri beklenmektedir. İlgili koordinatöre iletilecek dökümanlara olumlu dönüş alınan kuruluşlarla ilgili ulusal irtibat noktaları iletişime geçerek konsorsiyum ile görüşme organize edecektir.