ufuk news
  22 Aralık 2020

2021-2027 yılları arasında yürütülecek olan Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki ilk ERC çağrılarının Ocak 2021 itibariyle açılması beklenmektedir. Çığır açıcı nitelikteki öncül araştırma projelerinin desteklendiği Avrupa Araştırma Konseyi - ERC çağrılarına proje sunmayı planlayan baş araştırmacı adaylarının proje önerilerinin iyileştirilerek başarı oranının arttırılmasının amaçlandığı TÜBİTAK ERC Baş Araştırmacı Geliştirme (EBAG) Programı 2021 çağrıları için başvuruya açıldı!

 

Araştırmacılar ilgilendikleri ERC çağrısının kapanış tarihinden 1.5 ay (45 gün) öncesine kadar desteğe başvuruda bulunabilirler. ERC'nin ilk iki çağrısı için destek son başvuru tarihleri aşağıda belirtilmiştir:

  • ERC-2021-StG için son başvuru tarihi 23 Ocak 2021,
  • ERC-2021-CoG için son başvuru tarihi 6 Mart 2021'dir.

Erken yapılan başvuruların, değerlendirme süreçlerinin erken başlatıldığı EBAG Programı'nda, sağlıklı bir hizmet alım süreci geçirilmesi için destek başvurularının son başvuru tarihi beklenmeden yapılması önerilmektedir. Başvuru yaparken talep edilen B formları ile ilgili sorularınız için ERC Ulusal İrtibat Noktalarımız (https://ufuk2020.org.tr/tr/iletisim) ile görüşebilir, ncperc@tubitak.gov.tr adresinden sorularınızı iletebilirsiniz. 

Destek hakkında detaylı bilgiye linkten ve linkte yer alan destek duyuru dokümanından ulaşabilir, sorularınızı erc.ebag@tubitak.gov.tr adresinden bizlere iletebilirsiniz.