
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi olarak, yaklaşan Onuncu AB Araştırma ve Yenilik Çerçeve Programı (FP10) için Türkiye'nin İlk Görüş Belgesini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu belge, Türkiye'nin AB Çerçeve Programları içindeki rolünü güçlendirmeyi ve gelişen Avrupa Araştırma Alanı’na (ERA) uyum sağlamayı amaçlayan öneri ve öncelikleri içermektedir.
Bahse konu Görüş Belgesi, iddialı projeleri desteklemek için istikrarlı ve güçlendirilmiş bir bütçenin gerekliliğinin altını çizmekte ve Program genelinde kolaylaştırılmış süreçlerin önemini belirtmektedir. Türkiye ayrıca, özellikle Widening Participation girişimlerinin ve Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC) bünyesinde kapsayıcılığın artırılması için çabaların sürdürülmesinin Asosiye ve Aday Ülkeler için önemini vurgulamaktadır.
Görüş belgesine buradan ulaşabilirsiniz.
TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi, Türkiye Araştırma Alanı'ndaki paydaşların Çerçeve Programlarına ilişkin mevcut durum ve beklentilerini değerlendirmek üzere online bir anket düzenlemiştir Anket, AB Çerçeve Programlarına katılım sürecinde yaşanan sorunları tespit etmeyi ve bir sonraki Çerçeve Programı için katılımcılardan değerli geri bildirimler toplamayı amaçlamıştır. Anket 6 Ağustos 2024 tarihinde çevrimiçi olarak buradan yayınlanmış ve yanıtlar 17 Eylül 2024 tarihine kadar toplanmıştır. Bu istişare sürecinin sonuçları bahse konu Görüş Belgesini de beslemiştir. Bahse konu anketin detaylı analizine buradan ulaşabilirsiniz.