01 Nisan 2022

Ufuk Avrupa  MSCA – Postdoctoral Fellowships 2021 Çağrısı Sonuçları Açıklandı! 

Ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk Avrupa Programı kapsamında, Marie Skłodowska Curie Destekleri, Postdoctoral Fellowships (PF) 2021 çağrısı sonucu ülkemizdeki kuruluşların yürütücü olduğu 59 başvurudan 9 tanesi desteklenmeye hak kazanmıştır. Bu projelerden 2 tanesi ERA Fellowship kapsamında desteklenecektir. Çağrı kapsamında araştırmacılar Bilkent Üniversitesi (2 proje), Sabancı Üniversitesi (2 proje), Hacettepe Üniversitesi (1 proje), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (1 proje), Koç Üniversitesi (2 proje) ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (1 proje) tarafından istihdam edilerek, bireysel araştırmalarını yürütmek üzere Avrupa Komisyonu tarafından toplamda 1,54 Milyon Avro ile fonlanacaklardır.

MSCA Nedir?

Marie Skłodowska Curie Destekleri  (MSCA) nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmeyi, araştırmacıların kariyer gelişimini desteklemeyi, uluslararası ve sektörler arası araştırmacı dolaşımını teşvik etmeyi ve böylece Avrupa’yı ve Türkiye’yi araştırmacılar için bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir. MSCA, Ufuk Avrupa Programı altında, sunduğu yenilikçi ve mükemmel araştırma eğitimi fırsatları; cazip kariyer ve bilgi paylaşımı olanakları, uluslararası ve sektörler arası hareketlilik programları ile araştırmacıların diledikleri araştırma alanında birlikte çalışmalarını sağlayan bir yapıdır.

Doktora Sonrası Burslar (Postdoctoral Fellowships - PF), doktora derecesini almaya hak kazanmış ve en fazla 8 yıl araştırma deneyimine sahip araştırmacılar için burs-destek sağlamaktadır. Doktora Sonrası Burslar kapsamında, Avrupa ve Avrupa dışındaki ülkelerde araştırma faaliyetlerini sürdüren ve ülkemize dönmeyi planlayan veya henüz dönmüş araştırmacılar desteklenmektedir.

Çağrı sonucu ayrıntıları için tıklayınız.