X
  30 Mart 2023

Ufuk 2020’de Türkiye Faz-II Teknik Destek Projesi uzmanlarının bir araya gelerek hazırladığı Ufuk Avrupa Yasal ve Finansal Konular Rehberi yayımlandı!

Avrupa Birliği’nin 9. Çerçeve Programı olan ve 95,5 milyar Avro'luk bütçesi ile 2021-2027 yılları arasında bilim ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesini hedefleyen Ufuk Avrupa Programı kapsamında; projelerin başarıyla uygulanmasında koordinatörleri yasal ve finansal süreçteki yolculuklarında destekleyerek ‘kapsamlı bir tematik rehber’ olma amacı güden işbu doküman, şimdi tüm ilgilileriyle buluşmak üzere TÜBİTAK Ufuk Avrupa web sitesinde yayımlanmıştır.

Ufuk Avrupa Yasal ve Finansal Konular Rehberi içeriğinde yer alan tüm bölümler proje koordinatörlerinin yanı sıra, potansiyel bir katılımcı için de ‘detaylı bir yol haritası’ sağlamak amacıyla yapılandırılmış ve Ufuk Avrupa Çerçeve Programı’na dair genel bir bakıştan, ilgi duyulan çağrılara yönelik proje hazırlıklarına ve projelerin başarıyla uygulanmasından kapanış aşamalarına kadar geçecek tüm aşamalarda sizlere bir ‘rehber’ olması ümidiyle tasarlanmıştır. Sizlere bir başucu referansı olmasını temenni ettiğimiz bu Rehber, içerdiği ipuçları ve sunduğu çözümler ile de zenginleştirilmiş kısımlardan meydana gelmektedir.

Ufuk Avrupa Yasal ve Finansal Konular Rehberi’ni görüntülemek ve indirmek için lütfen takip eden bağlantıyı kullanınız: https://ufukavrupa.org.tr/en/publications

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleşen T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücüsü olduğu Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve ana yararlanıcısının TÜBİTAK olduğu “Ufuk 2020’de Türkiye Faz -II” adlı Teknik Destek Projesinin amacı, Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa Programına yönelik proje yazma eğitimleri, proje pazarı etkinlikleri, ulusal danışma grubu toplantıları ile farkındalığı artırmaktır. Daha fazla bilgiye https://ufukavrupa.org.tr/ web sitesinden ulaşılabilmektedir.