ÖDEME ÜST LİMİTİ

Seyahat Desteği kapsamında, onaylanan her bir başvuru için her bir kişi için en fazla 1.500 Avro karşılığındaki harcamalar geri ödenmektedir.

DESTEK KAPSAMINDA KARŞILANAN GİDERLER

Yapılan değerlendirmede uygun görülmesi halinde, destek faydalanıcılarına aşağıda belirtilen harcamalar destek kapsamında geri ödenebilmektedir:

  • Etkinliğin gerçekleştiği ülkeye ve/veya şehre ulaşımı için gerekli (gidiş–dönüş) ekonomi sınıfı uçak, tren ya da otobüs bileti bedeli (*Avrupa Yenilik ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) tarafından düzenlenen etkinliklerde sadece bu kalem desteklenmektedir.) 

    • Turizm acentaları tarafından düzenlenen faturalar kabul edilmemektedir.Ulaşım harcamalarının faturalandırılmasında faturada yer alan hizmet bedeli kalemi destek kapsamında yer almamaktadır.

  • Şartları bu duyuruda belirtilen ve etkinlik tarihi itibariyle 2 yaşından küçük bebeğin seyahate dahil edilmiş olması durumunda bebeğin (gidiş–dönüş) ekonomi sınıfı uçak, tren ya da otobüs bileti bedeli

  • Toplantının en çok bir gün öncesi ve toplantının bittiği günü kapsayan konaklama giderleri (Konaklama üst limiti yurtdışı için gecelik 180 Avro, yurt içi seyahatlerde ise gündelik bedelinin 5 katına kadar karşılanır)

  • Destek kapsamında yurt içinde konaklanan her gün için TÜBİTAK personelinin müstehak olduğu gündelik bedeli, yurtdışında konaklanan her gece için 60 Avro gündelik bedeli

  • Yurtiçinde veya seyahate konu ülkedeki ulaşım masrafları (sadece istasyon, liman veya terminal ile ikamet yeri arasındaki taşıt masrafları destek kapsamındadır)

  • Etkinlik katılım bedeli

  • Vize ve yurtdışı çıkış harcı bedeli (Toplantı süresi ile uyumlu olacak şekilde en kısa süreli vize bedeli ödenmektedir.)

 

ÖDEME KOŞULLARI

  • Destek ödemesinin gerçekleşebilmesi için talep edilen belgeler seyahatin gerçekleşmesini takip eden 2 ay içinde TÜBİTAK'a iletilmiş olmalıdır. Aksi takdirde ödeme yapılmamaktadır. Destek, seyahat sırasında yapılan harcamaların destek faydalanıcısına sonradan geri ödenmesi usulüyle verilmekte olup, desteğin verileceği etkinliğe ilişkin ulaşım ve konaklama biletlerinin destek faydalanıcısı tarafından satın alınması gerekmektedir.

  • Ödemeler destek faydalanıcısı adına düzenlenen harcama belgelerinin asılları karşılığında yapılmaktadır. Kurum/Kuruluş adına düzenlenen harcama belgeleri karşılığında ödeme yapılamamaktadır.

  • Ödemenin gerçekleşebilmesi için harcama belgeleri ile birlikte ıslak imzalı dizi pusulası (harcama kalemlerine ilişkin doldurulması gereken dizi pusulası için tıklayınız) ve ödeme dilekçesinin (ödemeler için faturalarla birlikte iletilecek dilekçe için tıklayınız) TÜBİTAK’a iletilmesi gerekmektedir.

  • Turizm acenteleri tarafından düzenlenen faturalar kabul edilmemektedir. Faturalarda ödeme tutarına dair detaylı bilgilerin yer alması zorunludur.

  • Ulaşım ve konaklama giderlerinin tek bir faturada kesilmesi durumunda her bir giderin detayına ait ayrıntılı döküm sunulması gerekmektedir. Aksi taktirde, ilgili giderlere ait ödeme yapılamamaktadır.

  • Seyahat öncesi için destek başvurusunda bulunulması halinde harcama belgeleri ile birlikte gerçekleştirilen seyahatte yapılan faaliyetlere ilişkin yurtdışı seyahat raporunun (gerçekleştirilen seyahatte yapılan faaliyetlere ilişkin rapor formatına ulaşmak için tıklayınız) da  TÜBİTAK’a iletilmesi gerekmektedir.

Ödeme Belgelerinin Ulaştırılacağı Adres:

TÜBİTAK Başkanlık Binası Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı

Tunus Caddesi No:80 Kavaklıdere/Çankaya/ANKARA

  • Döviz cinsinden yapılan harcamaların geri ödemesi, ödeme belgesinin düzenlendiği günün TCMB döviz satış kuru üzerinden Türk Lirası olarak hesaplanarak ödenmektedir.

  • Seyahat Desteğinde toplu taşıma esas olup, gerekçesi TÜBİTAK tarafından kabul edilen zorunlu haller dışında taksi kullanımları destek kapsamına girmemektedir. Bu nedenle taksi kullanımlarına ilişkin ödeme beyan edilecekse, bu durumun muhakkak gerekçelendirilmesi gerekmektedir (form için tıklayınız).

  • Tahsilat Genel Tebliği Seri A Sıra No :1 Zorunluluk Getirilen Ödeme ve İşlemler Kısmında iv- bendinde belirtildiği üzere "Kanun, kararname ve diğer mevzuatla nakdi olarak sağlanan Devlet yardımları, teşvikler ve destekler nedeniyle kurumların 2.000, liranın üzerinde yapacakları ödemeler sırasında ilgililerin Bakanlığımıza bağlı tahsil dairelerine vadesi geçmiş borçlarının bulunmadığına ilişkin vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge aranılması zorunluluğu getirilmiştir." Bu nedenle destek başvuruları kabul edilen başvuru sahiplerinin vergi borcu yoktur yazısını ödeme belgelerine ek olarak iletmesi gerekmektedir. İlgili tebliğ nedeniyle vergi borcunuzun olması durumunda öncelikle destek ödemenizden borçlarınız mahsup edilir. Kalan kısım başvuru sahibinin hesabına aktarılır.

  • Destek tutarı hesaplanırken 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli I sayılı Tablonun IV. Makbuzlar ve diğer kâğıtlar hakkındaki hükmü gereğince, destek ödeme tutarı üzerinden 0,00948 oranında damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.