ERC Mentoring Initiative
  28 Ocak 2022

Avrupa Araştırma Konseyi ile işbirliği içerisinde EBAG Programı - Proje Ön Değerlendirme alt desteği kapsamına ERC Mentörlük Girişimi seçeneği de dâhil edilmiştir.

ERC Mentörlük Girişimi (ERC Mentoring Initiative) ERC değerlendirmelerinde yer almış eski panel üyelerinin ve daha önce ERC tarafından desteklenmiş baş araştırmacıların, başvuru yapmaya hazırlanan araştırmacılara destek olması için ERC tarafından başlatılmış bir girişimdir. Girişim ile ilgili ayrıntılı bilgilere ERC’nin websitesinden ve girişimin kılavuzundan ulaşabilirsiniz.

EBAG Programı’na genel başvuru yapan ve başvurusu olumlu sonuçlanan araştırmacıların, Ön Değerlendirme alt destek başvurusunda ERC Mentörlük Girişimi’nden yararlanmak istediklerini belirtmeleri yeterli olacaktır. Destek kararı alınan araştırmacılara kendi araştırma alanlarındaki araştırmacıların listesi gizlilik kuralları çerçevesinde iletilecektir.

EBAG kuralları gereği seçilen uzmana ödeme yapılabilmesi için uzmanın fatura kesebiliyor olması (serbest meslek makbuzu vs. gibi) veya varsa firması üzerinden veya üniversitesi üzerinden fatura kesebiliyor olması gerekmektedir. Fatura kesilemeyen durumlarda destek ödemesinin yapılması mümkün olmayacaktır.

EBAG Programı ile ilgili ayrıntılı bilgileri sayfamızda bulabilirsiniz, sorularınızı erc.ebag@tubitak.gov.tr adresine iletebilirsiniz. ERC çağrıları ile ilgili her türlü soru ve önerilerinizi ncperc@tubitak.gov.tr  adresine iletebilirsiniz.